Шведите ще бъдат надиграни от Холандия


П. Пенков

Шведите ще бъдат надиграни от Холандия

Холандия - Швеция
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 12.10.2010
Час: 21:30
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)

Холандците загубиха финала срещу Испания на Световното първенство в Южна Африка, но досега се представят много добре. Тимът на Берт ван Марвейк всичките си 3 изиграни срещу досега от квалификациите за Европейското първенство през 2012 година, което им отрежда челното място в група Е с цели 9 точки.

Победата с 1:0 над Молдова беше факт на недоброто представяне на холандците, но в крайна сметка те свършиха каквото трябва и взеха 3-те точки. Победата беше дело на навлезлия във форма Клас-Ян Хунтелаар, който отново успя да намери пътя към противниковата врата. Но въпреки победите досега, треньора Берт ван Марвейк не даде повод за подценяване на шведите: "Швеция са много добър противник и имаме голям респект от тях. Те притежават много качества."

"Темпото на игра е от изключителна важност за нас, искаме да задържаме топката повече в наше владение и едновремено да комбинираме бързо помежду си. Те са голям и силен отбор и големия плюс за тях е височината на техните футболисти," добави Марвейк.

Противниците им Швеция не играха в петък и също като холандците имат 100% успех досега в евроквалификациите. Съставът на Ерик Хамрен заемат втората позиция в група с 6 точки от два мача. Шведите показват добра форма досега, като са отбелязали общо осем гола и не са допуснали нито един. Фактът, че не играха в петък може да бъде предимство за тях за да бъдат свежи при пътуването им за Амстердам.

Ключовият нападател на тима - Златан Ибрахимович заяви: "Тук сме да победим. Мисля, че двата отбора ще излязат за да победят. Грешките ще бъдат от голямо значение в този двубой. Научих се да играя футбол в Холандия и тогава имам само хубави спомени за временото ми прекарано там.

Полузащитниците на Холандия - Уесли Снайдер и Марк ван Бомер страдат от контузии, но се очаква да влязат като резерви срещу Швеция. Очаква се Хунтелаар да води атаката на тима.

В противниковия тим няма да могат да разчитат на халфа Емир Бажрами, но Кристиан Уилхелмсон и Даниел Майсторович са напълно възстанови от травмите си и се очаква да играят.

Холандците се намират в прекрасна форма и вероятно ще победят, макар и минимално, шведите.

Прогноза: Холандия - Швеция 2:1

Холандия:

11 юли Холандия - Испания 0:1 сл. прод. (СП 2010, Финал)
11 август Украйна - Холандия 1:1 (Приятелски мач)
03 септември Сан Марино - Холандия 0:5 (Квалификация за Евро 2012)
07 септември Холандия - Финландия 2:1 (Квалификация за Евро 2012)
08 октомври Молдова - Холандия 0:1 (Квалификация за Евро 2012)

Швеция:

29 май Швеция - Босна и Херцеговина 4:2 (Приятелски мач)
02 юни Беларус - Швеция 0:1 (Приятелски мач)
11 август Швеция - Шотландия 3:0 (Приятелски мач)
03 септември Швеция - Унгария 2:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 септември Швеция - Сан Марино 6:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Холандия - Швеция

16 мача
6 победи за Холандия
4 равенства
6 победи за Швеция
Голова Разлика: 32:25 за Швеция


Коефициенти от bet365:
Холандия - 1.57
Равен - 3.80
Швеция - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168