КОНМЕБОЛ: Обвиненията на Меси са неприемливи


И. Ангелов

КОНМЕБОЛ: Обвиненията на Меси са неприемливи

Футболната организация КОНМЕБОЛ реагира на изказването на Лео Меси от Аржентина, след като суперзвездата коментира, че състезанието е било организирано в полза на Бразилия. Меси бе изгонен и в последния мач на родината си срещу Чили, който аржентинците спечелиха за третото място в турнира. Официално становище на КОНМЕБОЛ гласи:

"Във футбола понякога печелиш, понякога губиш, и трябва да приемеш изходът на всяка среща с лоялност и уважение. Това е основополагащо във феърплея. Това се отнася и за съдийските решения. Те идват от хора и никога няма да са перфектни.

"Изказването е неприемливо защото има инциденти в тези състезания, където се състезават 12 нации, всички в еднакво положение. Станахме свидетели на недоказани клевети, които не отразяват истината и накърняват интегритета на Копа Америка.

"Тези клевети показват липса на уважение към състезанието, към всички играчи и стотиците професионалисти в КОНМЕБОЛ като институция, която от 2016-та неуморно работи за професионализма и развитието на южноамериканския футбол."

  Сподели
565