Меси: Футболът не е справедлив, организацията е корумпирана


И. Ангелов

Меси: Футболът не е справедлив, организацията е корумпирана

След като Аржентина завърши на трето място в Копа Америка 2019 при победата с 2:1 над Чили снощи, Лео Меси коментира несправедливостта в състезанието. Звездата на Барселона бе изгонена в срещата заедно с играч на противника в 37-ата минута, а аржентинците спечелиха след голове на Агуеро и Дибала. В социалните мрежи Меси каза:

"Ние напускаме тази Копа с победа, но над всичко и с високо вдигнати глави и чувството, че футболът не беше справедлив към нас този път. Защото по начинът, по който играехме, ние бяхме по-добри от Бразилия, заслужавахме да сме на финал утре.

"Но трябва да гледаме напред с оптимизъм, защото бъдещето е тук и ние имаме добра основа в този национален отбор. Просто трябва време."

Непосредствено след мача обаче Меси не спести нападки към КОНМЕБОЛ, обвинявайки организацията в подкрепа на Бразилия:

"Аз не искам да съм част от тази корупция. Не трябва да сме подлагани на такова неуважение както в тази Копа Америка. Можехме да продължим напред, но не ни позволиха да стигнем финал. Корупция, рефери, и всички останали ни спряха от това да се насладим на футбола.

"Няма съмнение, че всичко е уредено в полза на Бразилия. Надявам се ВАР и реферите да нямат участие във финала, и че Перу ще се състезава, но ми изглежда трудно това. Аз винаги съм честен и казвам истината, и това ме държи спокоен. Ако това, което казвам донесе последствия, това не е моя работа. Аз мисля, че всичко, което стана, беше заради думите ми срещу Бразилия. Те ме наказаха с този жълт картон.

"Те не бяха по-добри от нас. Вкараха ранен гол и вторият им дойде от дузпа, която я нямаше. Реферите свириха много грешно, дори не прегледаха ВАР, което е невероятно. Всичко това беше в мача. При първо подобие на контакт се свири за Бразилия, и тези глупости ни разсейваха от играта."

  Сподели
629