Роналдо се прицели в Лига на нациите


И. Ангелов

Роналдо се прицели в Лига на нациите

Кристиано Роналдо се прицели във втора национална титла след спечелването на Европейското първенство с Португалия през 2016 г. Португалците имат възможност да станат първия шампион в Лига на нациите в историята след финала с Холандия в неделя. Роналдо, който загуби финал на Евро 2004 с националния отбор, каза сега:

"Когато облеча фланелката на националния отбор, това е голяма чест за мен и чувството е различно от това в клубните отбори. Това е моята родина: моето семейство е от Португалия, приятелите ми, също. Аз съм израснал в Португалия, така че за мен е специално да взема тази фланелка. Очевидно това е и шанс да се бориш за трофеи, което я прави още по-специална - както беше по време на Евро 2004 и 2016, и както е в това състезание.

"Три финала, и аз се надявам да спечеля два от трите. Това ще е фантастично и имам надежда, както и целия отбор. Ние сме позитивни, играем у дома. Надявам се стадионът да е страхотен, да има добра енергия, която да ни бъде предадена, всички да са уверени и да дадем всичко от себе си. Заедно можем да станем шампиони."

На 34 години Роналдо има 88 гола за националния отбор:

"Това е заради подготовката, заради работната ми етика. Аз все още се чувствам добре въпреки тези 34 години. Най-важното е в главата ти, трябва да си мотивиран и щастлив, да следващ пътя си като играч, защото смятам, че имам много да дам още и се чувствам много добре."

  Сподели
402