Хетрик на Роналдо отмести вниманието от ВАР


И. Ангелов

Хетрик на Роналдо отмести вниманието от ВАР

Португалия прие Швейцария в първия мач от плейофите на Лига на Нациите в Лига А. Днес след три гола от завърналия се в състава на домакините Кристиано Роналдо те продължават към финала в Лига А след 3:1, като срещата може би ще се запомни и с едно от най-скандалнтие решения при ВАР до момента.

В 25-ата минута днес Роналдо откри резултата от пряк-свободен удар, при който заблуди вратаря и стреля в неговия ъгъл за 1:0. В 43-ата минута гостите бяха близо до отговор при греда от Сеферович.

В 53-ата минута при решение на ВАР дузпа за Швейцария бе отменена когато Семедо бутна Зубер в наказателното поле. Докато течеше прегледа на ВАР Португалия контраатакува и Шар фаулира Силва в наказателното поле, което първоначално бе отсъдено като нарушение. Последва отмяна на дузпата на португалците и отсъждане на такава за Швейцария, която Родригес реализира за 1:1 след 4 минути от първото нарушение до удара.

В края на мача обаче Роналдо блесна отново с два гола - първо в 88-ата минута след подаване от Силва по земя, а в 90-ата Гуедеш асистира на звездата след фалцов удар.

  Сподели
447