България ще пречупи Черна гора в София


Т. Михайлов

България ще пречупи Черна гора в София

България - Черна гора
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 07.09.2010
Час: 20:30
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)


България посреща Черна гора на "Васил Левски" във втори квалификационен двубой за двата съперника по пътя им към ЕВРО 2012. Срещат се два тима, които се познават добре, въпреки че гостите са млад отбор. В надпреварата за Мондиал 2010 българи и черногорци бяха отново в една група като нашите измъкнаха измъчено 2:2 в Подгорица и победиха с 4:1 в София.

Стартът на България по пътя към Полша и Украйна бе катастрофален - 0:4 на "Уембли" срещу големия фаворит Англия. Очевидно втора грешна стъпка ще е фатална, още повече, че общият брой на срещите е едва 8. Възпитаниците на Станимир Стоилов бяха уплашени и безлични в английската столица, а на всичкото отгоре пропуснаха двете си единствени, но и отлични възможности за гол.

Черна гора имаше много повече поводи за радост. В Подгорица бе сломен коравият тим на Уелс с 1:0. Затова и гостите ще са амбицирани за добър резултат в София. Всичко повече от загуба ще им даде отлични шансове да атакуват поне втората позиция в групата. Новият наставник Златко Кранчар е изключително мотивиран. Той съзнава, че класирането на тима му ще е трудна задача, но пък най-важно е трупането на точки за подобряване на коефициента на страната.

Станимир Стоилов има да реши няколко въпросителни преди двубоя. С контузии са Валери Божинов, Мартин Петров, Станислав Манолев и Чавдар Янков. Първите двама са почти сигурни участници в мача, докато за вторите ще трябва да се изчака последния момент.

Звездата на Черна гора Мирко Вучинич получи лека травма в мача с Уелс, в който отбеляза победния гол. Нападателят няма да има проблем да вземе участие срещу "лъвовете". Златко Кранчар вероятно ще заложи на същите 11 победили в петък островитяните.

При всички положения загубата с 0:4 се е отразила върху психиката на българите и първите минути в мача ще са доста напрегнати. Ранен гол за Черна гора може да обърка сериозно сметките на нашите и да се стигне дори до поражение. Все пак по-вероятният сценарии е да измъкнем трудна победа, която да успокои малко лагера на "трикольорите".

Последни 5 изиграни срещи:

България:

03 март Полша - България 2:0 (Приятелски мач)
19 май Белгия - България 2:1 (Приятелски мач)
24 май ЮАР - България 1:1 (Приятелски мач)
11 август Русия - България 1:0 (Приятелски мач)
03 септември Англия - България 4:0 (Квалификация за Евро 2012)

Черна гора:

03 март Македония - Черна гора 2:1 (Приятелски мач)
25 май Черна гора - Албания 0:1 (Приятелски мач)
29 май Норвегия - Черна гора 2:1 (Приятелски мач)
11 август Черна гора - Сев. Ирландия 2:0 (Приятелски мач)
03 септември Черна гора - Уелс 1:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

България - Черна гора

2 мача
1 победа за България
1 равенство
0 победи за Черна гора
Голова Разлика: 6:3 за България


Коефициенти от bet365:

България - 1.61
Равен - 3.60
Черна гора - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157