Черногорци започват нова страница в историята си срещу Уелс


П. Пенков

Черногорци започват нова страница в историята си срещу Уелс

Черна гора - Уелс
Стадион: "Под Горицом", Подгорица
Дата: 03.09.2010
Час: 20:30
Съдия: Анастасиос Какос (Гърция)


Водени от Джон Тошак Уелс започва квалификациите си за Европейското първенство през 2012 година с гостуване в Подгорица, където ще се изправят срещу най-новия национален отбор в света - този на Черна гора. Драгоните заминават на изток с увереност след категоричната им победа на Люксембург с 5:1 и вдъхновени от невероятна форма, в която се намира играча на Тотнъм - Гарет Бейл.

Лошите новини в състава на Джон Тошак е, че Арън Рамзи, Джак Колисън, Брайън Сток, Аднрю Крофтс, Дани Габидън и Дарси Блейк старад от контузии и няма да могат да вземат участие срещу Черна гора.
Добрата новина за 61-годишният мениджър е, привестването в състава на Джеймс Колисън и Крейг Белами. Нападателят на Милуол Стийв Морисън се очаква отново да води атаката на Уелс, като тима вероятно ще заложи на 5-ма халфове, с Белами и Бейл по двата фланга.

През години Уелс са се срещали с Черна горе само веднъж през август миналата година, когато драконите загубиха с 2:1. Но с Англия, България и Швейцария, допълващи останалата част от група G, Уелс ще се надява на добър резултат и така да продължат рекорда си от само 2 загубени пилотни срещи от европейски квалификации от 1976 година насам.

Междувременно Черна гора ще изиграе първата в историята си европейска квалификационна среща. Те направиха своя национален дебют едва преди 3 години. До голяма степен поради това, те се намират на скромната 84-та позиция в света според класацията на ФИФА, само на 9 места по-назад от петъчния си противник.

Въпреки това, те могат да се окажат "черните коне" в групата, тъй като притежават играчи като Мирко Вучинич и Симон Вукчевич. Въпреки това, един футболист, който Уелс със сигурност са радостни, че няма да може да играе е нападателя на Фиорентина Стеван Йоветич. Той получи травма в коляното по време на предсезонната подготовка на виолетовите и ще бъде аут от терените в продължение на 6 месеца. Мениджърът на черногорци Златко Кранчар призна, че загубата на нападателя е голям удар за тях, но настоя, че отбора му е достатъчно качествен за да постигне положителен резултат срещу Уелс. А според Кранчар положителния резултат е победи и нищо друго.

Мисля, че Уелс няма да допусне да бъде победен и да прекрати постижението си от 1976г. насам, въпреки амбицията, с която ще играят домакините водени от Златко Кранчар.

Прогноза: Черна гора - Уелс 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Черна гора:

18 ноември Черна гора - Беларус 1:0 (Приятелски мач)
03 март Македония - Черна гора 2:1 (Приятелски мач)
25 май Черна гора - Албания 0:1 (Приятелски мач)
29 май Норвегия - Черна гора 2:1 (Приятелски мач)
11 август Черна гора - Сев. Ирландия 2:0 (Приятелски мач)

Уелс:

14 ноември Лихтенщайн - Уелс 0:2 (Квалифакация за СП 2010)
14 ноември Уелс - Шотландия 3:0 (Приятелски мач)
03 март Уелс - Швеция 0:1 (Приятелски мач)
23 май Хърватия - Уелс 2:0 (Приятелски мач)
11 август Уелс - Люксембург 5:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Черна гора - Уелс

1 мача
1 победа за Черна гора
0 равенства
0 победи за Уелс
Голова Разлика: 2:1 за Черна гора


Коефициенти от bet365:
Черна гора - 1.80
Равен - 3.40
Уелс - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
132