Русия ще надиграе България в Санкт Петербург


Т. Михайлов

Русия ще надиграе България в Санкт Петербург

Русия - България
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 11.08.2010
Час: 18:00
Съдия: Никола Рицоли (Италия)


Русия приема България в контролна среща седмици преди официалния старт на квалификациите за ЕВРО 2012. Този мач е шанс за двата отбора да сверят часовниците си още повече, че те не са се събирали от доста време, тъй като не играха на 19-ото световно първенство в ЮАР. Първоначално двубоят трябваше да се играе в Москва, но заради бедственото положение породено от пожарите в столицата мачът бе преместен на стадион “Зенит” в Санкт Петербург.

Русия е стойностен отбор, който заслужаваше да играе в Южна Африка, но отпадна драматично на бараж от Словения. Заговори се, че мачът е бил продаден, но доказателства не бяха извадени. Скандалът отмина и Сборная вече начело с Дик Адвокат мисли за мачовете си от група В, където са Словакия, Ейре, Македония, Армения и Андора. На 3 септември руснаците гостуват на Андора, а на 7-ми посрещат коварните словаци. Владимир Бистров и Игор Деносов са с травми и ще пропуснат мача. С лека контузия е звездата Андрей Аршавин, но той по всяка вероятност ще участва в мача.

След като пропусна поредно голямо първенство и България понесе тежестта на скандалите в националния отбор. Голямата икона на българския футбол и капитан на отбора Димитър Бербатов се отказа от националната фланелка, което със сигурност ще бъде тежък удар за Мъри Стоилов. Бербо се представя доста добре в подготовката на своя клуб Манчестър Юнайтед, а и колко страни могат да се похвалят със звезда от такъв калибър. За жалост прозрял горчивата истина за функционирането на българския футбол деветката взе правилното решение. Най-важният мач с Англия на “Уембли” е на 3-ти септември. Групата на България е ужасна и само чудо може да ни класира. Иначе за двубоя Станимир Стоилов повика играчи от чужбина, давайки време за отмора на играещите във водещите отбори на А група.

Русия (и СССР преди) не е особено удобен съперник за българите, но незабравим  ще остане мачът от 10.09.1997, когато с гол на Трифон Иванов българите спечелиха място на Мондиал’98. Последната среща между съперниците бе през март 2004 и завърши 2:2 в София. Сега предстои интересен двубой, който е по-вероятно  да бъде спечелен от домакините. Причините са обективни – слабата защита на “лъвовете” и фактът, че руското първенство е в разгара си, докато повечето родни национали все още са в подготовка.

Последни 5 изиграни срещи:

Русия:

10 октомври Русия - Германия 0:1 (Квалификация за СП 2010)
14 октомври Азербайджан - Русия 1:1 (Квалификация за СП 2010)
14 ноември Русия - Словения 2:1 (Квалификация за СП 2010, Бараж)
18 ноември Словения - Русия 1:0 (Квалификация за СП 2010, Бараж)
03 март Унгария - Русия 1:1 (Приятелски мач)

България:

14 октомври България - Грузия 6:2 (Квалификация за СП 2010)
18 ноември Малта - България 1:4 (Приятелски мач)
03 март Полша - България 2:0 (Приятелски мач)
19 май Белгия - България 2:1 (Приятелски мач)
24 май ЮАР - България 1:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Русия - България

15 мача
7 победи за Русия
6 равенства
2 победи за България
Голова Разлика: 26:14 за Русия


Коефициенти от bet365:
Русия - 1.53
Равен - 3.75
България - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184