Сампаоли: Меси е физически и психически готов за Световно


И. Ангелов

Сампаоли: Меси е физически и психически готов за Световно

Наставникът на Аржентина Хорхе Сампаоли обяви, че звездата на отбора Лео Меси се намира в добра кондиция преди Световната купа в Русия. Талисманът на Барселона навлиза в най-големия турнир като топ-реализатор на Ла Лига и носител на Златна обувка, като целта на аржентинците този път ще е да подобрят класирането си от 2014-та година, когато загубиха финал с Германия.

"Аз говорих с Меси и открих, че той е много развълнуван от това, което предстои. Физически той е в добър момент."

Сампаоли обяви, че топ-реализаторът на Италия Мауро Икарди няма да попадне в тима, но контузеният Серхио Агуеро е включен в състава: "Агуеро работи нормално от последната седмица. Меркадо също няма проблеми. Ще видим и Биглиа като пристигне."

"Световната купа трябва да се посрещне без страх, с увереност, присъствие, а тези играчи, които са по-уверени в играта си, ще са по-близо и до титулярно място. Нашето разбиране е, че тези играчи имат характера. С времето и желанието за игра трябва да се развие. Аз се надявам тимът да расте заедно с мечтите им и с времето. 

"За мен целта е да подобрим всеки индивидуално и да направим страхотна Световна купа. Ако сме смели и играем, ще сме труден съперник за всеки. Ние сме задължени да пренесем цяла една държава. Надявам се да направим това, което тя иска."

  Сподели
718