Пуйол прекрати кариерата си в националния отбор на Испания


Н. Гавазов

Пуйол прекрати кариерата си в националния отбор на Испания

Защитникът на националния отбор на Испания и Барселона Карлес Пуйол реши да напусне "Ла Фурия", съобщава Marca . Футболистът, който вече е на 32 години обяви за завършването на кариерата си в тима на Висенте дел Боске официално. Това решение е достойно за уважение, особено като си припомним как играха напоследък някои от гръцките или италиански ветерани.

Старши треньорът на националния отбор дел Боске вече е разговарял с Карлес, опитвайки се да го убеди да остане, но Пуйол е бил твърд в решението си. "Лъвското сърце", както запалянковците на Барса наричат защитника, няма да бъде включен със сигурност в приятелската среща на 11 август между Испания и Мексико.

Futbol TV напомня, че кариерата на Пуйол завършва така, както и започна - с мач срещу Холандия. На 15 ноември 2000 година, 22 годишното тогава момче излиза за първи път на терена за националния отбор на Испания в мач срещу "оранжевите". Пуйол изигра всичко 90 мача (това е пети резултат за цялата история на "Ла Фурия") в които отбеляза 3 гола.

 

  Сподели
363