ФИФА наказа Антич за непристойно поведение


Н. Гавазов

ФИФА наказа Антич за непристойно поведение

Селекционерът на Сърбия Радомир Антич получи наказание от 4 мача заради непристойно поведение след края на срещата с Австралия на Мондиал 2010, съобщава AFP. Това бе последният двубой от груповата фаза за сърбите, който те загубиха с 1:2. Наказанието ще влезе в сила в следващите официални срещи на отбора, които ще бъдат в квалификациите за Евро 2012. В добавка към това наказание, Антич е глобен с 14 000 швейцарски франка (10 500 евро).

Както е известно, в последните минути на срещата Сърбия - Австралия, станалият известен покрай незачетения гол на Лампард уругвайски рефер Хорхе Ларионда, не отсъди дузпа в полза на сърбите, след като Тим Кейхил пипна топката с ръка. Това предизвика гнева на Антич, който се нахвърли срещу съдията.

Сръбската футболна федерация (FSS) вече обяви, че ще обжалва решението.

"Във FSS сме изненадани от решението и категоричността на тази мярка. Ние ще използваме всички съдебни мерки, за да обжалваме решението", се казва в изявление на FSS.

Сърбия е в една квалификационна група за Евро 2012 с отборите на Италия, Словения, Северна Ирландия, Естония и Фарьорските острови. Отборът записа победа с 1:0 над полуфиналиста Германия, но отпадна в груповата фаза на Мондиал 2010, след загуби от Гана и Австралия.

 

  Сподели
128