Министърът на спорта в Гана поиска промяна на правилата във футбола


Н. Гавазов

Министърът  на спорта в Гана поиска промяна на правилата във футбола

Министърът на спорта на Гана Акуа Сена Дансуа заяви, че ФИФА е длъжна да промени правилата във футбола. Точно какви да бъдат измененията министърът не уточни. Но той счита, че за игра в наказателното поле трябва освен дузпа да се въведат по-жестоки наказания, както и да се признава гол на ощетения отбор.

Както е известно, Гана в четвъртфиналната среща от Световното първенство по футбол загуби от Уругвай. Основното и допълнителното време завърши наравно, но в последната минута на срещата топката влизаше във вратата на южноамериканците, ако Луис Суарес не я изби с ръка от голлинията.

Нападателят на Уругвай бе изгонен, а срещу отбора му отсъдена дузпа, която Асамоа Гиян не успя да превърне в гол и така пропусна шанса да изпрати своите на полуфинал. След това при дузпите „урусите" бяха по-точни и победиха.

В отговор на министъра, представител на ФИФА съобщи, че изменения в правилата ще се обсъждат на Международния съвет на футболните асоциации (IFAB), който ще се събере в Уелс през март 2011 година.

 

 

  Сподели
249