Отхвърлените от Реал вече са победители


Н. Гавазов

Отхвърлените от Реал  вече са победители

Реал Мадрид отхвърли Ариен Робен и Уесли Снайдер миналото лято и за пореден път показа недалновидната си политика в кадрово отношение, или по-скоро тази на Флорентино Перес към футболистите, за когото най-големите успехи през сезона се оказаха помпозните презентации на медиините звезди Роналдо, Бензема и Кака. Двамата холандци отново бяха в центъра на успеха за своя отбор в снощната полуфинална среща срещу двукратния световен шампион Уругвай. След като в 18 минута капитанът Бронкхорст откри резултата, играчът на мача Снайдер и Робен вкараха два много красиви гола, с които изпратиха „оранжевите" на финал на Световното първенство по футбол. Единственото петно в представянето на Уесли бе жълтият картон получи в мача.

„Това бе много труден мач, но всичко остана назад и сега сме на финал. Най-важното е да спечелим. Ние сме толкова близко и няма нищо по-голямо от Световната купа", заяви развълнувания Снайдер след края на мача.

Снайдер и Робен вече могат да се върнат в Мюнхен и Милано като потенциални световни шампиони, след като бяха принудени да напуснат миналата година Мадрид, за да направят място на звездни попълнения. Те не желаеха да се разделят с Белия балет, но Перес не ги искаше и дори ги продаде за смешни суми в сравнение с това което правят сега двамата - единия за 24 милиона, а другия за 15 милиона евро. Робен спечели Бундеслигата и бе в основата на възстановяването на вярата в немския гранд. По същия начин Снайдер вдъхнови Интер и бе в основата на успехите на еврошампиона, а сега бе в основата и на успехите на „оранжевите" в Южна Африка... кой смее да каже, че сделката от 15 милиона евро не е добра?

Двамата се завърнаха като победители в Мадрид на 22 май - там откъдето бяха натирени, въпреки, че единият от тях загуби финала на Шампионската лига. Сега обаче двойката има възможността да помогне за първа световна титла на Холандия и да триумфират с един отбор. Дали Перес не се ядосва вече за грешката си миналата година? Едва ли холандците се интересуват от бившия си бос. Но нека оставим грандомана Флорентино и неговите звезди. По-важното е, че Робен и Снайдер могат да станат световни шампиони, което ако стане факт, след Бразилия през 1970 година Холандия ще бъде първият отбор победител на Мондиал, който печели всичките си срещи в квалификациите и във финалния кръг на Световната купа. Но дори това да не стане, те вече са победители.

 

  Сподели
207