България U19 отстъпи на Франция във втория си мач от Елитния кръг


В. Мухарски

България U19 отстъпи на Франция във втория си мач от Елитния кръг

Юношеският национален отбор на България до 19 г. отново изигра силен двубой в група 6 на Елитния квалификационен кръг за ЕВРО 2018, но този път записа поражение от класния състав на Франция с 0:2. И двете попадения за тима на “петлите", воден от световния шампион Бернар Диомед, бяха дело на Набил Алиоуи, който се разписа 26-ата и 79-ата минута.

Два ни по-рано отборът на Ангел Стойков завърши 0:0 с домакина Испания, в чиито редици личаха талантите на Барселона, Реал Мадрид, Севиля, Манчестър Сити и Монако.

Първата чиста ситуация в мача на стадион "Гийермо Амор" в Бенидорм се откри пред националите, но ударът на Калоян Кръстев не попадна в целта. "Петлите" също създадоха няколко положения пред вратата на Димитър Шейтанов, който отрази ударите на съперника. В 23-та минута Калоян Кръстев отново пробва мерника си, но вратарят Лафон спаси. Три минути по-късно Франция поведе в резултата, когато Набил Алиоуи се разписа след асистенция на Микел Кюзан. До почивката стражът на Левски трябваше да се намесва на няколко пъти.

В началото на втората част в игра за България се появиха  Стефан Гаврилов и Атанас Кабов, които замениха съответно Архан Исуф и Димитър Костадинов.

Националите продължиха да търсят път към вратата на съперника и не се отказаха да преследват изравняването, като пред тях се откриха две чудесни възможности в средата на второто полувреме. В 72-та минута Иван Тилев изпълни ъглов удар, Андреа Христов стреля силно с глава, но Албан Лафон се намеси решаващо. Минута по-късно стражът на "петлите" отрази и удар на резервата Иван Иванов, който замени по-рано Станислав Иванов.

Франция удвои преднината си в 79-та минута. Алиоуи се разписа след асистенция на току-що появилия се в игра Амин Гуири. В заключителните минути българите можеха да върнат едно попадение, но Лафон отново не допусна гол, след като спаси удар на Петко Христов.

С победата Франция запази първото си място в групата с пълен актив от 6 точки. България остава на трета позиция във временното класиране с 1 точка на сметката си, след като завърши 0:0 срещу домакините от Испания в първия мач. По-късно ще се изиграе мачът между Испания и Белгия.

Следващият и последен мач на България в Елитния кръг е срещу Белгия. Двубоят ще се проведе на 27 март, вторник от 18:30 часа на стадион "Ел Колао" в Алкой. Седем тима от Елитния кръг ще се присъединят към домакина на Европейското първенство – Финландия. Финалите за юноши до 19 г., набор 1999, ще се проведат от 16 до 29 юли 2018 година.

Франция - България 2:0

1:0 Набил Алиоуи (26), 2:0 Набил Алиоуи (79);

Франция U19: Албан Лафон, Махамаду Дембеле, Маланг Сар, Аурелиан Нгуамба-капитан, Микел Кузан (65-Сумаре), Мизиан Маолида, Рафик Житан (83-Матондо), Набил Алиоуи, Сако Ниакате, Томас Базила, Доди Ели Юан (77-Жури);
Селекционер: Бернар Диомед

България U19: Димитър Шейтанов, Иван Турицов, Петко Христов, Андреа Христов, Борислав Вакадинов, Емил Янчев, Димитър Костадинов (46-Атанас Кабов), Архан Исуф (46-Стефан Гаврилов), Иван Тилев, Станислав Иванов-капитан (68-Тони Иванов), Калоян Кръстев;
Селекционер: Ангел Стойков

  Сподели
597