Юнайтед може да даде Ернандес под наем


Н. Гавазов

Юнайтед може да даде Ернандес под наем

Бащата на 22 годишния нападател на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Мексико Хавиер Ернандес не изключва възможността за това, че мениджърът на „червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън може да отдаде младият играч под аренда и сред възможните дестинации за „Чичарито" може да се окаже испанската Валенсия.

Както е известно, Юнайтед закупи Ернандес през април, и досега успя да блесне на Световното първенство в ЮАР, показвайки, че в бъдеще може да стане много ценна придобивка. Мексиканският нападател вече получи разрешение за работа във Великобритания и в скоро време трябва да пристигне на „Олд Трафорд".

Остава неясно обаче, до колко Ернандес ще може да играе за Юнайтед, като се има в предвид конкуренцията с другите нападатели в отбора и схемата, която Сър Алекс предпочита да използва. Важен също така е фактът, че той никога преди това не е играл в Европа и не се знае ще се адаптира ли бързо към условията на игра на „Олд Трафорд" и Висшата лига на Англия.


"Да отиде в Испания ще бъде добро решение от тази гледна точка, Хавиер да се адаптира към европейския футбол. Контакти вече имаше, но от Юнайтед все още нищо не са решили. Първият му сезон в Европа няма да бъде лесен и евентуалното му отдаване под аренда не е толкова безумна мисъл, заяви Ернандес старши.

 

  Сподели
130