ФИФА няма да се извинява на Парагвай


Н. Гавазов

ФИФА няма да се извинява на Парагвай

ФИФА няма да се извинява на Парагвай за съдийството на гватемалския арбитър Карлос Батрес в четвъртфиналната среща от Световното първенство по футбол между Испания и Парагвай, съобщава новината Мarca. Както е известно, вчера наставникът на южноамериканците Хосе Мартино заяви, че действията на Темида са оказали влияние на резултата в мача. Той напомни за епизода с отменения гол на Валдес и отсъдената дузпа в полза на Испания.

„Аз трябва да кажа, че някои решения на съдията промениха хода на мача. След срещата изгледахме записите и се вижда много ясно, че Валдес не е в засада. При 1:0 за нас, нещата щяха да се развият по друг начин в тази среща. А дузпата? Защо ако е имало нарушение срещу Вия съдията не изгони Алкарас? Защото след мача, на повторението ясно се видя, че контакт между двамата няма. Испания били най-коректния отбор - просто съдиите не свирят техните нарушения", заяви разярения Мартино.

Пресаташето на ФИФА Одриосол заяви от своя страна, че този мач няма да се обсъжда от ръководството на Световния футбол и отказа повече коментарии на тази тема.

"Въпросът със съдийството в мача между Парагвай и Испания няма да се обсъжда от съответните органи на ФИФА. Темата е затворена", заяви Одриосол.

Както е известно, бившият капитан на националния отбор на Парагвай Хосе Луис Чилаверт, в навечерието на мача на своите сънародници с националния отбор на Испания в четвъртфиналната среща на Мондиала, се изказа неласкаво относно от назначението на Карлос Батрес за главен съдия на мача. Според него, ФИФА извършва огромна грешка.

"Удивен съм от това, как може да бъде назначен Батрес да води такъв важен мач. Той е един от най-лошите рефери в Гватемала, а свири мач от Световното! Всички знаят, че е поръчков съдия. Това което става е срам и позор за ФИФА", заяви Чилаверт пред журналисти.

От своя страна, Хосе Мартино благодари вчера предварително на Блатер, за извинението, което очаква да поднесе боса на Световния футбол за действията на арбитъра по време на последният мач на Парагвай на Мондиал 2010.

"Може би ФИФА ще ни се извини утре. Ние пък предварително благодарим на ФИФА за извинението им към нас", заяви вчера специалистът, като с това той иронизира предишните извинения на президента на ФИФА Блатер към Англия и Мексико, които също станаха жертви на съдийските отсъждания.

 

  Сподели
146