САЩ, ЕС и Великобритания могат да бойкотират Мондиал 2018


САЩ, ЕС и Великобритания могат да бойкотират Мондиал 2018

Властите във Великобритания са обсъдили със САЩ и съюзниците си в Европа възможността да се бойкотира Световното първенство по футбол през 2018 в Русия, съобщава The Times. Подобна стъпка ще бъде в отговор на предполагаемото участие на руски спецслужби в отравянето на бившия служител на руското военно разузнаване ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му (на снимката).

Отбелязва се, че при доказване на "руска следа" в преминалия на служба при англичаните бивш руски шпионин, ще се търси координиран отговор, който да включва дипломатически, икономически и военни мерки.

От участие в най-голямото спортно събитие в света за годината, насрочено от 14 юни до 15 юли, могат да се откажат и други държави, участващи във финалната фаза на шампионата - Полша, Австралия и Япония.

Съобщава се също така, че Лондон може да поиска преразглеждане на дневния ред на срещата на високо равнище на НАТО през юли с цел засилване на редица мерки по "сдържане на руската агресия".

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

990