Парагвай очаква поредното извинение от ФИФА


Н. Гавазов

Парагвай очаква поредното извинение от ФИФА

Старши треньорът на Парагвай Херардо Мартино заяви, че очаква извинение от ФИФА, след загубата на неговия отбор с 0:1 от Испания в четвъртфинален мач от Световното първенство по футбол. Аржентинския специалист е разгневен на цяла серия от съдийски решения, които вървяха срещу неговия отбор, което на практика намали шансовете за победа на южноамериканците.

Както е известно, през първото полувреме нападателят на Парагвай Нелсон Валдес вкара топката в мрежата на Испания, но флагът на страничния рефер посочи засада. Телевизията не показа много ясно спорното положение, но след мача, на неизлъчените на големия екран на стадиона кадри, ясно се вижда, че няма никаква засада при гола. Следващият момент от който е възмутен Мартино е отсъдената дузпа в полза на европейците, след като на повторенията се вижда, че почти няма контакт между Антолин Алкарас и Давид Вия.

„Аз трябва да кажа, че някои решения на съдията промениха хода на мача. След срещата изгледахме записите и се вижда много ясно, че Валдес не е в засада. При 1:0 за нас, нещата щяха да се развият по друг начин в тази среща. А дузпата? Защо ако е имало нарушение срещу Вия съдията не изгони Алкарас? Защото след мача, на повторението ясно се видя, че контакт между двамата няма. Испания били най-коректния отбор - просто съдиите не свирят техните нарушения", заяви разярения Мартино.

„Може би ФИФА ще ни се извини утре. Ние пък предварително благодарим на ФИФА за извинението им към нас", допълва специалистът, като с това той иронизира предишните извинения на президента на ФИФА Блатер към Англия и Мексико, които станаха жертви на съдийските отсъждания.

„Аз не съм щастлив и доволен. Когато анализирах този мач, виждам, че вместо Испания, на полуфинал можехме да бъдем ние. Играхме срещу наистина силен отбор. За времето което прекарахме тук - аз, треньорския щаб, администратори и играчи се опитахме да напишем история и бяхме щастливи. Сега вече не сме", завършва Мартино.

 

  Сподели
123