Чудо: Блатер се извини на англичани и мексиканци


Н. Гавазов

Чудо: Блатер се извини на англичани и мексиканци

Невероятно, но факт - това, което малко се очакваше стана и президентът на ФИФА Сеп Блатер се извини на Футболната асоциация на Англия, за гола на Франк Лампард във вратата на Германия, който както е известно не бе признат. Уругвайският рефер Хорхе Ларионда, обслужващ мача между немците и англичаните не зачете попадението , въпреки, че топката пресече голлинията с цели 69 сантиметра. Според много от специалистите, при резултат 2:2 не се знаеше как би завършила срещата и това породи много дискусии, включително и в Германия. Освен това, голът на Клозе бе от явна засада, която пък не бе маркирана.

През юли ФИФА ще организира среща с представители на всички национални федерации на която ще бъде обсъден наболелия въпрос. Самият Блатер не се явява поддръжник на идеята за въвеждане на видеотехнологиите, както и на съдии зад вратите - експеримент, който се оказа много успешен в турнира на Лига Европа. Въпреки това, босът на световния футбол обеща да се обсъдят подобни нововъведения.

„Очевидно ще бъде странно, ако след Световното първенство не се съберем и не обсъдим технологията по установяването на гола. Аз лично съжалявам много, когато реферите допускат подобни грешки. Но това не означава край на съревнованието и край на футбола", заяви Блатер пред BBC.

„Вчера поговорих с двете федерации (Англия и Мексико) за грешките на арбитрите в мачовете на техните отбори. Аз им се извиних. Разбирам, че те не са щастливи и разбирам критиките на феновете. На наше събрание през юли ще обсъдим изменението на правилата", завършва президентът на ФИФА.

 

  Сподели
261