Чех: Дуото Лампард и Тери е много важно за Англия


П. Пенков

Чех: Дуото Лампард и Тери е много важно за Англия

Вратарят на Челси Петър Чех пожела на съотборниците си Франк Лампард и Джон Тери да изведът националния отбор на Англия към успех срещу Германия в осминафинална среща на Мондила в ЮАР. Чешкият страж смята, че дуото на Трите лъва играе много важна роля в състава на Фабио Капело, а увереността, която те вдъхват на другите играчи е много важна.

"Ако имаш Джон Тери и Франк Лампард в отбора, това винаги е предимство и същевременно голяма помощ. Познавам и двамата и клубния футбол и знам колко важни са те на терена," сподели Чех пред официалният сайт на ФИФА. "Англия изпитваха трудности преди двубоя със Словения, когато знаеха, че трябва да победят на всяка цена, което и сториха. Така те ще се по-уверени в срещата с Германия."

"Относно вратарският пост мога да кажа, че Дейвид Джеймс игра във всички квалификационни срещи на Англия и се справи много добре. След което се контузи и мисля, че това е единствената причина за да започне Робърт Грийн в първата среща от Мондиала. Грийн игра в последните 5 мача на тима преди началото на Световното първенство и също се справи добре, така че Капело трябваше да направи труден избор," добави Чех.

  Сподели
150