Швейцария не успя да изпълни целта си (видео)


П. Пенков

Швейцария не успя да изпълни целта си (видео)

Отборът на Швейцария не успя да продължи участието си на Световното първенство в Южна Африка, след като в последния си мач от група H завърши наравно 0:0 срещу Хондурас. На "часовникарите" бе нужна убедителна победа, за да имат те шансове за класиране на осминафиналите, Така двата тима, които продължават напред са Испания и Чили, които имат в актива си по 6 точки.

Швейцарците започнаха мудно срещата, като доказаха, че могат и да се отбраняват добре. От първите минути на мача можехме да стигнем до извода, че Хондурас е отборът, който търси победата в двубоя, а Швейцария се опитва да се спаси от поредната си загуба. Първото опасно положение на опразнения "Фрий Стейт Стедиъм" дойде в 18-та минута, когато Барнета центрира перфектно в наказателното поле и сложи топката на главата на Дердьок, но той от пет метра не успя да намери рамката на вратата.

До края на първото полувреме Швейцария продължаваше да демонстрира безкрайно безидеен футбол, като с тази игра не заслужаваше да продължи напред в надпреварата. В края му Нкуфо беше намерен на далечната греда и от пет метра вместо да насочи топката по посока на вратата, той я прати успоредно на голлинията.

В началото на втората част Хондурас можеше да открие резултата, след като Алварес центрира в наказателното поле, но Суазо с глава не успя да простреля вратата на Швейцария от близо 5 метра разстояние. Седем минути по-късно се откри прекрасно положение за "часовникарите". Барнета беше намерен на границата на наказателното поле, проби вътре и от прекрасна позиция стреля, но твърде слабо за да затрудни противниковия страж.

До края на мача опасните положения се редуваха пред двете врати, като с пропуски се отличаха Фрай, Беналио, Чавес. Последния с размина с кълбото на метър от голлинията, минута преди края на двубоя. Така Швейцария не успя да победи Хондурас и пропусна уникален шанс да се класира за осминафиналите на Световното първенство.

Видео: Тук

  Сподели
158