Дрогба и компания ще завършат Мондиала с победа


Н. Гавазов

 Дрогба и компания ще завършат Мондиала с победа

Северна Корея - Кот д`Ивоар
Стадион: "Мбомбела Стейдиъм", Нелспройт
Дата: 25.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)

В група G на Световното първенство по футбол излизат един срещу друг два отбора, единият от които ще поемат пътя към дома си със сигурност, а за другият все още има шанс да се класира за осминафиналите на турнира, но само при положение, че конкурентът му Португалия загуби от Бразилия, а той стопи деветте гола разлика на иберийците с голяма победа срещу КНДР - нещо, което е само в сферата на теориите.

Северна Корея пристигна на това Световно с ореола на непознат и загадъчен отбор, който притежава много здрава защита и боеспособен състав. Това се потвърди и в първия мач на тима от комунистическата държава срещу Бразилия, когато войската на Ким Йон - Хун се окопа много здраво и в крайна сметка завърши срещу „селесао" с впечатляващото 1:2, а мнозина специалисти на фона на показаното от Португалия срещу Кот д'Ивоар си задаваха въпроса Роналдо и компания как ще вкарат гол.

Тези съмнения обаче отпаднаха, защото още по-впечатляващо завършиха корейците срещу иберийците - след втория гол във вратата си, тимът свали гарда, предаде се и под силния дъжд инкасира още пет гола за крайното 0:7 - нещо, което не подлежи на коментар. В последната си среща на Мондиал 2010 отборът несъмнено ще се опита да измие срама от катастрофата срещу Португалия, а това би могло да стане само с много добра игра и постигане на добър резултат срещу един от най-класните африкански отбори.

При второто си участие на Световни финали, изглежда, че Кот д'Ивоар отново няма да може да излезе от групата, която заради присъствието в нея на Бразилия и Португалия бе определена като „групата на смъртта". Въпреки присъствието в отбора на футболисти от световна величина, „слоновете" не успяха в първата среща да надиграят Португалия и завършиха 0:0. Във втория кръг срещу тях бе Бразилия, но „селесао" изигра своята самба по възможно най-добрият начин и победи с резултат 3:1 - нещо, което донесе огромно разочарование в африканската страна.

„Стояхме много добре в защита, но извършихме една - две малки грешки, от което се възползваха бразилците. За да победиш Бразилия всичко трябва да е перфектно. Когато допускаш грешки, веднага биваш наказван, както се получи при първия и третия гол", заяви селекционерът на тима Ериксон.

Надеждите обаче умират последни и всички футболисти се надяват на това, чудото да стане. „Остава ни един мач, който е в ръцете ни. Трябва да го спечелим и да се надяваме събитията в другия да бъдат в наша полза", заяви защитникът Ги Демел. Разбира се, ако футболистите на Северна Корея играят по начин по който играха срещу Португалия през второто полувреме всичко е възможно, но е малко вероятно, че и този път азиатците ще бъдат толкова наивни.

След загубата с 0:7 от Португалия, от лагера на Северна Корея няма никакви новини и липсва информация за контузени играчи. Всякакви промени могат да бъдат направени и стартовия състав да бъде съвсем различен от досегашните, които излязоха в първите два мача. Може наставника на тима да заложи на изцяло защитна формация с един изявен нападател и двама атакуващи полузащитници, а може да прибегне и до схема на игра с двама нападатели, две крила и двама опорни полузащитника - това го знае само и единствено Ким Йон - Хун.

От лагера на Кот д'Ивоар дойде новината, че Дидие Дрогба продължава да се бори с контузията си отпреди Световното първенство, но играчът, който вкара гол на Бразилия все пак ще започне мача и ще води нападението на отбора си. Нападателят на Лил Жервиньо се възстанови от травмата си и със сигурност ще бъде включен в стартовия състав. Схемата на която се е спрял Ериксон ще бъде чисто атакуваща: 4-3-3, като зад нападателите ще се разположат Яя Туре, Ебуе и Тиоте, а двойката централни защитници ще бъде оформена от Коло Туре и Дидие Зокора.

След толкова много изненади и неочаквани резултати, отново пред нас се очертава двубой, който за да се прогнозира се иска голяма доза смелост. Африканците се нуждаят от победа и то с много голове, но най-малкото към което ще се стремят дори и да отпаднат е да завършат турнира с победа. От своя страна едва ли азиатците ще повторят фиаското срещу Португалия. Но само една шепа специалисти в света действително знаят какво да очакват от Северна Корея. Аз ще заложа на логиката, според която отбор в чиито редици играят футболисти като Дрогба, Калу, Коло Туре, Яя Туре, Жервиньо би трябвало да победи.

Прогноза за: Северна Корея - Кот д'Ивоар 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Северна Корея:

15 май Парагвай - Северна Корея 1:0 (Приятелски мач)
25 май Гърция - Северна Корея 2:2 (Приятелски мач)
06 юни Нигерия - Северна Корея 3:1 (Приятелски мач)
15 юни Бразилия - Северна Корея 2:1 (СП 2010)
21 юни Португалия - Северна Корея 7:0 (СП 2010)

Кот д`Ивоар:

11 април Кот д`Ивоар - Того 4:0 (Шампионат на Африка)
30 май Парагвай - Кот д`Ивоар 2:2 (Приятелски мач)
04 юни Япония - Кот д`Ивоар 0:2 (Приятелски мач)
15 юни Кот д`Ивоар - Португалия 0:0 (СП 2010)
20 юни Бразилия - Кот д`Ивоар 3:1 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Северна Корея - Кот д`Ивоар

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Северна Корея - 9.00
Равен - 4.50
Кот д`Ивоар - 1.40

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188