Мексикански депутат обвини Агире за смените срещу Уругвай


Н. Гавазов

Мексикански депутат обвини Агире за смените срещу Уругвай

Секретарят на Комисията по връзки с обществеността в мексиканския парламент Ерик Рубио публично изрази своето недоволство от смените, които наставникът на националния отбор Хавиер Агире извърши в последния мач от груповата фаза на Световното първенство срещу Уругвай. Най-голямо възмущение в депутата предизвикало появата на терена на Бланко и Франко, а също и изваждането от игра на Гуардадо. Според Рубио, на специалистът трябва да бъде обяснено как трябва да брани интересите на мексиканския народ на футболното поле.

"Не разбирам какъв специалист може да бъдеш, след като вкарваш в игра футболисти като Бланко и Франко? Кому беше нужно това? Явно Агире не знае как най-добре трябва да бъдат защитавани интересите на народа на футболното поле. Той е длъжен да го прави и трябва да обясни защо извърши смените. Както и изваждането от игра на Хосе (Б.ред. - Гуардадо)", заяви Рубио от страниците на Reforma.

Реакцията на Агире не е известна. Както е известно, загубата на Мексико остави тима на второ място в класирането и на осминафинала ще играе срещу Аржентина.

 

  Сподели
160