Капело: Показахме отборен дух и воля за победа


Н. Гавазов

Капело: Показахме отборен дух и воля за победа

Старши треньорът на Англия Фабио Капело , видимо доволен от играта на своите футболисти, също направи своя коментар за победата над Словения. Както е известно, „Трите лъва" постигнаха победа с 1:0 над своя противник и се класираха за осминафиналите на турнира, където ще срещнат тима на Германия.

„Отборен дух и воля за победа....Сега демонстрирахме точно това и заслужено сме на плейоф. Най-накрая се избавихме от психологическия си проблем. Сега вече имаме пълни шансове за класиране на финал", цитира BBC думите на Капело.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Голмайсторът Джърмейн Дефо също сподели впечатленията си от срещата.

„Ние се готвехме и настройвахме за този мач много сериозно. И ето, че постигнахме много важна победа. Запалянковците са недоволни от играта ни, но се сдобихме с резултат, което е много радостно. Сега трябва да запазим отборния си дух", цитира Guardian Дефо.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Защитникът Матю Ъпсън сподели след победата над Словения, че всички футболисти са подобрили играта си от първите две срещи и това е донесло победата на Англия.

„Мисля, че се видя, че в първите си два мача Англия не показа този футбол, на който е способна. Но сега ни се удаде да покажем какво можем във всички части на терена. Ключовият момент бе, че играхме разкрепостено. Създадохме положения и постоянно мислехме в хода на мача как да отбележим гол. Уверен съм, че си направихме правилните изводи от срещите с Алжир и САЩ и повече няма да допускаме такива грешки", заяви Ъпсън пред Sky Sports .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Полузащитникът на Англия Франк Лампард благодари на феновете, които бяха дошли на стадиона и даде своя коментар за играата на отбора.

«Сега стадионът беше пълен с наши сънародници. За нас това бе все едно играем на собствен терен и това ни помогна. Можехме да вкараме още един гол, но има над какво да работим. Ако го направим ще продължим далече. Не бива само да се забравяме и да се мислим за шампиони. Но пък играем ли по този начин, то може да победим всеки», цитира официалният сайт на ФИФА Лампард.

 

 

  Сподели
142