Тигрите на осминафинал след равен с Нигерия (видео)


П. Пенков

Тигрите на осминафинал след равен с Нигерия (видео)

В среща от група B на Светоновното първенстов в Южна Африка, отборите на Нигерия и Южна Корея не успяха да се победят и завършиха при резултат 2:2. Така Аржентина заема първото място в групата, след като победи Гърция с 2:0 тази вечер. Южна Корея остава втора с 4-ри точки, а Нигерия е последна с 1 точка. Така Южна Корея ще се изправят срещу Уругвай във фазата на директните елиминации на най-големия футболен форум.

През първите минути на двубоя корейците оказваха видим натиск над противниците си, като опитваха на няколкото пъти да обтстреляват вратата Винсен Енйеама. В 11-та минута Дани Шиту се самоконтузи, след като изчисти една топка с плонж. Лекарите го изнесаха извън терена заради изключителната болка, която изпитваше. За радост на нигерийските фенове, Дани Шиту се завърна в игра, след като се оказа, че травмата му не е сериозна

След 12 минути игра Нигерия поведе в резултата. Чиди Одия успя да центрира отдясно в наказателното поле, където намери съотборника си Калу Уче, който необезпокояван от никой, просто прати кълбото във вратата на Юн. В 35-та минута Нигерия удараха греда след страхотно изпълнение на Калу Уче от около 17-18 метра, но топката се отби в страничната греда, което буквално спаси корейците. Това беше невероятен шанс за Нигерия да удвои преднината си.

Минута по-късно кореците изравниха резултата. Юн Со Лий успя да отбележи изравнителен гол, след като засече по перфектен начин с глава центриране на Парк Чу Юн. Така първото полувреме завърши при резултат 1:1.

Само 4-ри минути след началото на втората част Южна Корея осъществява пълен обрат в мача. Парк Чу-Юн изпълни по перфектен начин пряк свободен удар от около 25 метра и матира стража на нигерийците Енйеама. В 70-та минута Нигерия успяха да отбележат крайното попадение в двубоя благодарение на Якубу. Нападателят на Евертън е точен от дузпа. Този гол е съвсем закономорен с оглед на натиска.

Видео: Тук

  Сподели
175