Марадона: Отпадането на Италия от групите ще бъде скандално


Н. Гавазов

Марадона: Отпадането на Италия от групите ще бъде скандално

Наставникът на националния отбор на Аржентина Диего Марадона заяви, че отпадането на Италия в груповата фаза на турнира ще бъде най-големият скандал на това Световно първенство. Както е известно, имайки само де точки в своя актив след две изиграни срещи, „Скуадрата" рискува да не излезе от групата си. За да не стане това, възпитаниците на Марчело Липи трябва задължително да победят националния отбор на Словакия.

„Ако италианците не излязат от групата - това ще е грандиозен скандал, а тимът ще бъде белязан с клеймото на позора. Но аз съм уверен, че фаворитът в групата ще се класира за плейофите. Не бива да забравяме, че през 1982 година „Скуадрата" завърши и трите си мача наравно, но след това стана световен шампион", заяви Марадона в интервю за Calcionews.

„Кои отбори са ми симпатични? Разбира се, че Аржентина! А също така и Бразилия. Те могат да спечелят всеки един мач. Разочарован съм от Франция. Проблема им идва от това, че повечето от играчите не осъзнават какво е това национален отбор", завършва селекционерът на Аржентина.

 

  Сподели
165