Играчите на КНДР не се боят от завръщане у дома


Н. Гавазов

Играчите на КНДР не се боят от завръщане у дома

След вчерашната загуба на КНДР от Португалия с 0:7, мнозина журналисти и специалисти прогнозираха, че футболистите на азиатската държава ще бъдат изпратени в трудови лагери. Както е известно, националният отбор на Северна Корея, който през 1966 на Мондиала в Англия се класира за четвъртфинал, но загуби от Португалия с 3:5, след като се прибра в страната си изчезна от сцената и никой не научи каква е съдбата на играчите. Това породи слухове, че футболистите са изпратени в трудови лагери.

Вчера играчите на Северна Корея напуснаха терена под строй, умърлушени от тежката загуба, а опитите на журналистите да вземат интервюта с тях удариха на камък. И все пак единствено полузащитникът Ан Ен Хак се осмели да отговори на въпроси на репортер на южнокорейска телевизия.

„Всички сме много разочаровани. Никой не очакваше толкова плачевен резултат. Още по-обидно е, че загубихме концентрация. Не е толкова важно дори, че самите не вкарахме. Важното е, че допуснахме да ни вкарват леки голове. Стратегията бе същата както с Бразилия, но не успяхме да я изпълним. През първата част играхме добре, но не успяхме да продължим по същия начин и през второто полувреме. Излязохме от настройката и се провалихме. Трябва да забравим по-бързо този мач", заяви Хак.

На въпрос дали следи  други срещи от Световното, полузащитникът отговори, че стиска палци за тима на Южна Корея.

„Да. Аз следя изявите на Южна Корея и стискам палци с надеждата да се представят добре. Ако вкарат първи гол на Нигерия, то тогава имат чудесни шансове да излязат от групата....Дали се боя да се приберем у дома? Разсмивате ме. Не се боим разбира се. За нашите фенове такъв резултат е много болезнен и е голямо разочарование. Именно заради тях трябва в последната среща да се представим добре", завършва севернокорейския национал.

 

  Сподели
127