Дел Боске: Срещу Швейцария ни очаква труден мач


Н. Гавазов

Дел Боске: Срещу Швейцария ни очаква труден мач

Старши треньорът на Испания Висенте дел Боске предупреди своите футболисти, че мачът срещу Швейцария тази вечер ще бъде много труден. Той даде за пример Англия и Нигерия, които изпитаха трудности в първите си срещи, и допълни, че голът трябва да се търси до самия край на двубоя.

„Имам достатъчно опит да твърдя, че знам какво е необходимо за победата. Ще ни бъде много трудно и никой не очаква, че всичко ще се реши през първия половин час. Вижте Англия и Италия как изиграха своите мачове, а са фаворити. Първите мачове винаги са най-трудните, но важното е, че всички ние сме готови за срещата", заяви Дел Боске в интервю за Sky Sport .

„Ние също се явяваме един от главните фаворити на Световното първенство и трябва да свикнем с това. Трудно е да живееш и работиш под такъв статут - всички вече говорят за нас, все едно сме на финал. А нас ни чака много работа и независимо от всички проблеми и от това какво ще се случи, сме длъжни да запазим позитивното си настроение", завършва наставникът на „Ла фурия".

Както е известно, днес от 17:00 часа Испания и Швейцария излизат един срещу друг на „Дърбан Стейдиъм" в Дърбан, в среща от груповата фаза на Световното първенство по футбол.

 

  Сподели
159