От Адидас отвърнаха на нападките на Карагър


Н. Гавазов

От Адидас отвърнаха на нападките на Карагър

От Адидас, която е производител на топката на Световното първенство "Джабулани", побързаха да се оправдаят, че не топката е причина Германия да постигне победа с 4:0 над Австралия. Както е известно, фирмата има сключен договор с Футболният съюз на Германия и всъщност от февруари тази година в Бундеслигата се играе с тази топка.

Вчера защитникът на националният отбор на Англия Джейми Карагър се присъедини към общия хор на недоволните от топката.

"Топката е много различна от това, което познаваме до сега. Всяка тренировка започваме с дълги пасове на 30-40 ярда, за да може да свикнем с нея. Това, че германците познават тази топка отпреди определено им дава предимство. На този етап играчите не са се приспособили към нея. Всяко центриране, както се вижда, идва прекалено силно и излиза високо над вратата. Досега не съм видял някой да прехвърли стената и да уцели вратата от пряк свободен удар. Просто топката излиза в аут", цитира Sky Sports Карагър.

От Адидас веднага се защитиха, пояснявайки, че топката е била предоставена на футболните федерации още при презентирането и.

"Когато презентирахме "Джабулани", ние запознахме с качествата и всички представители на футболните федерации. Информирахме ги също и за технологията на нейното производство. Освен това, предложихме на ръководителите да им предоставим топката за срещите от техните първенства, но те отказаха. Все пак я наложихме в някои страни, след като от предложението се възползваха в Дания и Холандия", заяви говорителят на концерна Ван Шейк.

 

 

  Сподели
165