Испания се надява Австрия отново да им донесе късмет


.

Испания се надява Австрия отново да им донесе късмет

Защитникът на Испания Жоан Капдевила вярва, че последното им пътуване до Австрия да е вдъхновило тима за да спечелят Световното първенство в Южна Африка. Както знаете испанците триумфираха на Европейското първенство в Австрия през 2008 гдоина, а тима проведе някои от тренирвоките си за Мондиала именно там. "Усетихме малко от духа на това място," сподели Капдевила. "Преди две години ни донесе късмет, така че да видим дали това ще се случи отново."

Испания победи Германия с 1:0 във Виена за да спечели европейския трофей. Ла Фурия са сред основните фаворите за спечелването на Мондиала тази година. Те успяха да победят Саудитска Арабия и Южна Корея в приятелски срещи играни в Инсбрук миналата седмица за да постигнат впечатляващия резултат 24 победи в 25 срещи по ръководството на Висенте дел Боске.

Освен това Капдевила не смята, че контузийте на основни играчи в тимовете на Англия, Холандия, Германия и Кот д'Ивоар ще им попречи на първенството да постигнат целта си. "Всяка контузия е болезнена за всеки играч не само физическо, но и психически, тъй като той желае да даде най-доброто от себе си в името на отборната цел. Но един голям тим не би изгубил битката за световната купа заради контузил се играч," добави защитникът.

  Сподели
17