Антич: Най-важното е, че оцеляхме


.

Антич: Най-важното е, че оцеляхме

Старши треньорът на Сърбия Радомир Антич по време на снощната контрола на своя отбор с Полша на "Куфщайн Щадион" в Австрия, бе изключително нервен и обезпокоен. Както е известно, двубоят, който завърши 0:0 се проведе под непрекъснат и проливен дъжд, който наводни терена и не позволи на футболистите от двата отбора да покажат напълно своите възможности. На моменти имаше и остри сблъсъци, при които на няколко пъти косата на наставника на "плавите" се изправяше пред угрозата да остане без някой футболист. За щастие това не се случи и Антич с облекчение напусна резервната скамейка след края на мача, заявявайки, че най-доброто от този мач, е че няма контузени играчи.

"Доволен съм от мача. Показахме добри неща във всички фази на играта, както и много добро взаимодействие между различните лини. Имахме чудесни шансове да вкараме гол, но Фабиански наистина е добър вратар, а и не бяхме достатъчно настоятелни в завършващия етап", заяви Антич.

"В интерес на истина и условията на терена не ни позволиха да покажем напълно на какво сме способни. Сами видяхте, че на няколко пъти наш футболист, нахлувайки в наказателното поле на поляците не може да спре, за да получи топката от съотборника си. Въпреки някой по-остри сблъсъци през втората част, срещата бе коректна и най-много се опасявах от това някой да не се самоконтузи. За щастие се разминахме с подобно нещо, от което всъщност съм най-много доволен", завършва страши треньорът на националния отбор на Сърбия.

Последната контрола на Сърбия преди старта на Мондиала е срещу Камерун. А на 13 юни "плавите" излизат срещу Гана в първата си официална среща на предстоящото Световно първенство.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
24