Дейвид Джеймс: Капело знае кой е номер 1


.

Дейвид Джеймс: Капело знае кой е номер 1

Стражът на английският национален отбор по футбол Дейвид Джеймс вярва, че Фабио Капело вече е решил кой ще е титулярния страж на тима в първата среща на "трите лъва" срещу САЩ на 12 юни. За тази позиция се борят Джеймс, Робърт Грийн и Джо Харт. Някои от тях смятат да впечатлят Капело с опита си, а други с младостта им. 39-годишният Джеймс спечели 50-ят си мач с националната фланелка срещу Япония в неделя, което беше първия му мач за Англия от 13 месеца насам. Грийн започна в 8 от последните 11 мача на Англия, след като Джеймс получи контузия. Но Джо Харт също успя да впечатли Капело, след като прекара прекрасен сезон в Бирмингам, което накара италианеца да му даде общо 90 минути игра в двете контролни срещи на тима преди Мондиала - срещу Мексико и Япония.

"Наистина ли тази тема е най-коментирана? Вероятно. Знам, че вече Капело знае отговора й. Дали наистина знам? Ако не знаех нямаше да ви отговоря така. Той даде шанс на тримата ни в двете контроли срещу Мексико и Япония. Но стори това проссто да се увери, че всички са добре и ще имат известно време игра преди Мондиала. Тук приятелствата не съществуват, наистина!," сподели Джеймс.

"Дали опитът ми ще ми помогне? Не забравяйте, че имам лошия опит като трети вратар на Англия. Важното е, че имам невероятна увреност по пътя към спечелването на Световното. Но не се притеснявам. В състав от 23 души, винаги има шанс да играеш. Едно от качествата на Капело е да се уверия, че всички за добре, така че ще бъде много интересно," добави Джеймс.

"Победата ни срещу Япония беше прекрасна. През първото полувреме не бяхме иделани, но второто полувреме няма място за сравнение с първото. През втората част значително отворихме играта си, създавахме опасни положения, вратаря им направи някои прекрасни спасявание, но в крайна сметка победихме," завърши Дейвид Джеймс.

  Сподели
26