ЮАР ще нанесе нова загуба на България


.

ЮАР ще нанесе нова загуба на България

ЮАР - България
Стадион: „Орландо Стейдиъм", Совето (Йоханесбург)
Дата: 24 май 2010 г.
Час: 21:35

Няколко дни след злополучното поражение на България от Белгия в Брюксел “трикольорите” пътуват за далечен ЮАР, където ще изиграят контролна среща с домакина на предстоящото Световно първенство на стадион “Орландо” в Йоханесбург, града в който ще се играят мачът на откриването и финалът.

На “Крал Бодуен” (бивш “Хейзел”) българите играха добре срещу не особено класния си съперник и бяха на 3 минути от победата. В края обаче три минути на невнимание ни лишиха от нея и “червените дяволи” обърнаха срещата. Това стана в момент, в който на терена не беше вече Стилиян Петров, което донякъде доказва теорията, че националния ни ти ме крепи на “три коня”. Единият вече се отказа, а другият е контузен. Остава само капитанът Стилиян, който също бе заменен поради болки в Брюксел. Под въпрос за мача е Чавдар Янков.

За ЮАР контролната среща е далеч по-важна от гледна точка на факта, че тимът се готви Световното първенство, което започва след 20 дни. “Бафана Бафана” е в една група с Франция, Уругвай и Мексико като открива шампионата в мач с “ацтеките”. Амбициите на треньора Карлош Алберто Перейра са за достигане поне на 1/8-финал, но жребият за тима не бе лек. Мексико достигна 4 поредни осминафинала в последните 4 световни, Уругвай разполага с прекрасни играчи, а за Франция коментарите са излишни. ЮАР обаче е състав събрал отлични футболисти от чужбина и от вътрешния си шампионат, който не е по-слаб от А група.

Дългото пътуване и загубата от Белгия ще се отразят в негативен план на България. Федерацията на ЮАР е избрала националите ни за този спаринг с ясното намерение да се търси победа и повдигане на самочувствието на тима. За “трикольорите” остава битката за честта и стимула да победят в града, в който само след 50 дни ще бъде излъчен новият световен шампион.

Последни 5 изиграни срещи:

ЮАР:

27 март ЮАР - Ботсвана 2:1 (Национален Афр. шампионат)
01 април Парагвай - ЮАР 1:1 (Приятелски мач)
22 април ЮАР - Северна Корея 0:0 (Приятелски мач)
28 април ЮАР - Ямайка 2:0 (Приятелски мач)
16 май ЮАР - Тайланд 4:0 (Приятелски мач)

България:

10 октомври Кипър - България 4:1 (Квалификации за СП 2010)
14 октомври България - Грузия 6:2 (Квалификации за СП 2010)
18 ноември Малта - България 1:4 (Приятелски мач)
03 март Полша - България 2:0 (Приятелски мач)
19 май Белгия - България 2:1 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

ЮАР - България

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА      

Коефициенти от bet365:
ЮАР – 1,75
Равен – 3,50
България – 4,50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
25