Буркина Фасо - Тунис: Орлите ще укротят жребците


Н. Гавазов

Буркина Фасо - Тунис: Орлите ще укротят жребците

Буркина Фасо - Тунис
Стадион: "Стад д'Ангондже", Либървил
Дата: 28.01.2017г.
Час: 18:00
Съдия:

Буркина Фасо и Тунис ще премерят сили в четвъртфиналите на Купата на Африка 2017. Турнир, в който станахме свидетели на няколко изненади, като например, отпадането на домакините от Габон и на миналогодишния шампион Кот д'Ивоар.

Не по-малка изненада е и първото място на Буркина Фасо в група А на турнира. Хората на Пауло Дуарте бяха в квартет от Камерун, Габон и Гвинея-Бисау и малко бяха тези, които вярваха, че "жребците" могат да прескочат в плейофите, въпреки че отборът игра финал през 2013 година. Просто сегашното състояние на националния отбор не даваше надежда за нещо голямо. Немислимото обаче се случи и Буркина Фасо не само, че се класира за плейофите, но го направи като първи в групата.

Тунис от своя страна завърши на второ място, но след големия фаворит Сенегал. В тази група се случиха напълно нормални неща. "Картегенските орли" загубиха от "Лъвовете на Теранга" и победиха Алжир и упорития тим на Зимбабве, в луд мач от 6 гола. Впрочем, групата на Тунис се оказа най-резултатната в турнира, а специално колективът на Хенрик Касперчак е с най-много допуснати голове от всички отбори в плейофите, което е условие да видим още интересни срещи с участието на тима от Северна Африка.

По-рано днес съобщихме, че преди старта на Купата на Африка 2017 отборът на Буркина Фасо бе поставен на 11-то място по шансове да спечели титлата, а коефициентът наefbet за победа на "жребците" утре е 3.70. Коефициентът за успех на Тунис е 2.10.

Това показва кой е фаворита в двубоя. Трудно ще отречем тези предположения, но от друга страна нека припомним поредицата изненадващи резултати в груповата фаза на турнира. Очакванията са за отворен мач, с много положения за гол, така че съветът ни е да потърсим минимум две попадения в срещата. Като краен резултат предполагаме, че Тунис ще вземе връх над съперника си.

Прогноза: Буркина Фасо - Тунис 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Буркина Фасо:

04 януари Мароко - Буркина Фасо 1:0 (Приятелска среща)
07 януари Мали - Буркина Фасо 2:1 (Приятелска среща)
14 януари Буркина Фасо - Камерун 1:1 (Купа на Африканските нации)
18 януари Габон - Буркина Фасо 1:1 (Купа на Африканските нации)
22 януари Гвинея-Бисау - Буркина Фасо 0:2 (Купа на Африканските нации)

Тунис:

04 януари Тунис - Уганда 2:0 (Приятелска среща)
08 януари Египет - Тунис 1:0 (Приятелска среща)
15 януари Тунис - Сенегал 0:2 (Купа на Африканските нации)
19 януари Алжир - Тунис 1:2 (Купа на Африканските нации)
23 януари Зимбабве - Тунис 2:4 (Купа на Африканските нации)


Досегашни срещи:

Буркина Фасо - Тунис

5 срещи
1 победа за Буркина Фасо
3 равенства
1 победа за Тунис
Голова Разлика: 7:5 за Тунис

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
107