Тунис продължава напред, Алжир и Сенегал с равенство


FUTBOL-TV

Тунис продължава напред, Алжир и Сенегал с равенство

Тунис вече участник на 1/4-финалите в турнира за Купата на африканските нации. Тази вечер отборът се наложи с 4:2 над Зимбабве в последния си мач от група “В" и така си осигуриха второто място в крайното класиране.

Двубоят бе много интересен и предложи доста емоции на зрителите. Играчите на Тунис  взеха преднина от 3 попадения. В 10-ата минута Слити стреля през куп от играчи, като топката се озова във вратата за 1:0. В 22-ата минута след страхотно двойно подаване Мсакни бе изведен на скорост в пеналта и удвои аванса на своя тим.

В 36-ата минута резултатът стана класически. Хениси получи извеждащ пас в наказателното поле и с шпагат засече топката във вратата. В 42-ата минута играчите на Зимбабве за кратко върнаха интригата, след като Мусона с удар в далечния ъгъл намали на 3:1. В самия край на полувремето обаче тунизийците получиха дузпа и Уайиб Хазри я превърна в гол за 4:1.

През втората част Зимбабве успя да направи загубата си малко по-почетна. В 58-ата минута след хубава контраатака Ндоро получи на скорост и технично оформи крайното 4:2.

В другия мач от групата Алжир и Сенегал не успяха да излъчат победител и направиха 2:2. Сенегал вече си бе гарантирал първото място в групата, а Алжир дори и да беше победил, щеше да завърши на 3-ата позиция и отпада от турнира. Така вече се знаят първите две четвъртфинални двойки. Сенегал се изправя срещу Камерун, докато Тунис ще срещне Буркина Фасо в следващата фаза.

  Сподели
151