Португалия надви Латвия уверено (видео)


И. Ангелов

Португалия надви Латвия уверено (видео)

Португалия прие Латвия за срещата от четвъртия кръг на втора група от квалификациите за финалите на Световната купа в Русия. Днес домакините поведоха чрез гол от дузпа на Роналдо, преди той да пропусне още една отсъдена такава и да позволи на гостите да се върнат в срещата, преди в края те да допуснат три бързи гола за 4:1.

С победата Португалия застава на второ място в групата на 3 точки зад Швейцария и 2 пред Унгария, която има 7 в актива си. Следват Фарьорски острови с 4, Латвия с 3 и Андора с 0 т.

Португалците започнаха агресивно, но първото опасно положение бе пред Патрисио, който спаси вратата си в 9-ата минута. В 26-ата минута Нани получи подаване от Роналдо в наказателното поле и спечели дузпа, която капитанът на домакините успя да вкара, макар че Ванинс хвана ъгъла и изпусна кълбото под себе си за 1:0.

В началото на втората част Андре Гомес се оказа на стрелкова позиция и бе повален за нова дузпа. Отново Роналдо застана зад топката и не стреля убедително, като нацели гредата в 59-ата минута. Така в 68-ата гостите изравниха когато след центриране и карамбол в полето на Португалия топката щастливо попадна в Артурс Джузинс, който с прекрасен удар матира Патрисио за 1:1.

Щастието на Латвия обаче трая по-малко от минута, защото в първата си атака след пускане на центъра Куарешма центрира добре от дясно за Уилям Карвальо и 2:1. Още едно попадение добави Кристиано Роналдо в 85-ата минута когато отново след изключително подаване на Куарешма той завърши с акробатично изпълнение за 3:1.

В следващата атака на португалците Роналдо отново нацели греда, когато засече добро центриране с глава и топката се отби от напречния стълб. В 92-ата минута 4:1 направи Бруно Алвес с добър удар с глава от малък ъгъл при подаване на Рафаел Герейро.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
182