Дайър: Ако не Англия, искам Португалия да спечели


И. Ангелов

Дайър: Ако не Англия, искам Португалия да спечели

Ерик Дайър заговори за решението си да откаже да играе за Португалия, след като е получил предложение за това. Полузащитникът на Тотнъм получи правото да играе за португалския отбор след като от седем годишен той напуска родината за Спортинг Лисабон. През ноември миналата година Дайър дебютира за Англия, но претърпя разочарование след като бившите му колеги от академията на Спортинг - Патрисио, Седрик, Адриен Силва, Карвальо и Жоао Марио вдигнаха купата в крайна сметка:

"Ако Англия не може да спечели, то аз искам Португалия да спечели. Бях много щастлив за тях, но никога не съм мислел да играя там. Веднъж когато бях малък те разговаряха със Спортинг по въпроса, но нищо не излезе тогава. Сега вече е късно да променям нещата. 

"Аз съм англичанин, никога не съм казвал друго. 100%-тов англичанин. В португалия става така, че доста бразилци играят за Португалия, но те не са португалци. Когато растях там това не ми харесваше. Винаги си представях, че играя за Англия като мъж. Аз съм англичанин, но Португалия също ми е дом."

  Сподели
85