България и Беларус няма да се победят


FUTBOL-TV

България и Беларус няма да се победят

България - Беларус
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 13.11.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Щефан Клоснер (Швейцария)


България приема Беларус на националния стадион "Васил Левски" в световна квалификационна среща от група "А" на зона Европа. Новият селекционер на българите Петър Хубчев ще опита да постигне първи успех начело на тима. В предните два двубоя това се оказа "Мисия невъзможна", но сега шансовете са по-големи. Прогнозата на Futbol-tv все пак е за знак - Х.

Селекционерът на България Петър Хубчев има сериозни колебания единствено за вратарския пост. Треньорът все още не е решил дали да заложи на колебливия напоследък страж на Лудогорец Владислав Стоянов или на завърналия се в състава на "трикольорите" след повече от година и половина отсъствие - Николай Михайлов.

Припомняме, че Стоянов беше оставен три мача на "орлите" като резерва за сметка на Милан Борян, след като получи шест попадения при загубата на разградчани с 0:6 от Арсенал в Шампионската лига на 19 октомври. Той все пак се завърна в игра за Лудогорец при успеха над ЦСКА с 2:1 през миналия уикенд. В този мач вратарят обаче нямаше много работа, а при единствения гол на "армейците", той не помръдна от своето място. В същото време Михайлов играе редовно за Мерсин във втора турска дивизия и изглежда е с по-сериозни шансове за титулярното място.

Хубчев направи специален разбор на играта на отбора в дефанзивен план, след като националите получиха 10 гола в първите си три мача от кампанията. Плановете на специалиста са да заложи на централна двойка бранители Александър Александров и Васил Божиков. Десен бек отново ще бъде Страхил Попов, а в ляво на защитата ще играе Петър Занев, който беше върнат в състава след 17-месечно отсъствие.

Под въпрос за мача са Тодор Неделев и Георги Миланов, които пропуснаха част от откритата тренировка на тима. Все пак очакванията са поне играчът на ЦСКА Москва да стартира като титуляр в предстоящия двубой.

"Беларус е добър отбор, силов. Разполагат с няколко много опитни футболисти, начело с Александър Хлеб. Не съм видял да практикуват толкова защитен футбол. Според мен ние трябва да се концентрираме основно върху нашите тактика и игра. Не се заблуждаваме, че за няколко дни с няколко тренировки ще ги направим по-добри футболисти. Трябва обаче да ги направим по-добри професионалисти“, заяви Хубчев.

За разлика от България, Беларус направи контрола и то срещу силния тим на Гърция. Това стана броени дни преди квалификацията. Беларусите се наложиха над южните ни съседи с 1:0 с гол на защитника Сергей Паличевич. Той се разписа с бомбен изстрел от фаул.

Селекционерът на Беларус Александър Хацкевич заяви, че България има проблеми в защита, които неговият тим се надява да използва добре в предстоящата световна квалификация в София.

"Настроението в отбора е добро. България и Гърция си приличат. Двата отбора са с южняшки стил, с технични футболисти, които умеят добре да работят с топката. Българите имат проблеми в защита - допускат доста голове. България вкара четири гола на Люксембург, но в същото време получи три. В отбора ни има малко проблеми, но ще преценим кой в какво състояние се намира при избора на стартовата единайсеторка. Най-важното е всички да бъдат здрави", коментира Хацкевич.





Последни 5 изиграни срещи:

България:

03 юни Япония - България 7:2 (Кирин Къп)
07 юни Дания - България 4:0 (Кирин Къп)
06 септември България - Люксембург 4:3 (Квалификация за СП 2018)
07 октомври Франция - България 4:1 (Квалификация за СП 2018)
10 октомври Швеция - България 3:0 (Квалификация за СП 2018)

Беларус:

31 август Норвегия - Беларус 0:1 (Приятелска среща)
06 септември Беларус - Франция 0:0 (Квалификация за СП 2018)
07 октомври Холандия - Беларус 4:1 (Квалификация за СП 2018)
10 октомври Беларус - Люксембург 1:1 (Квалификация за СП 2018)
09 ноември Гърция - Беларус 0:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

България - Беларус

5 срещи
4 победи за България
0 равенства
1 победа за Беларус
Голова Разлика: 10:4 за България



ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - БЕЛАРУС 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239