Анонс на световните квалификациите - срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификациите - срещите във вторник

Казахстан - Румъния
Срадион: "Астана Арена", Астана
Дата: 11.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:

Казахстан направи истинско шоу в стартовия мач от тази кампания, завършвайки 2:2 с Полша у дома, при това тимът губеше с два гола. Приземяването дойде при гостуването в Черна гора, където хората на Юри Красноджан получиха пет попадения във вратата си, като четири от тях дойдоха след почивката.

Румъния най-после записа победа, с което сложи точка на серията си от четири мача без успех. В лошия период влизат двубоите от Евро 2016, което завърши с поражение от Албания, както и домакинското равенство 1:1 с Черна гора на старта на тези квалификации. В миналия кръг обаче съседите гостуваха на Армения и постигнаха чист успех с 5:0.

Това е първият официален мач между тези два тима и той обещава да бъде много интересен. Казахстан показа воля срещу силен съперник като Полша, но по традиция казахите губят мачовете си срещу класни отбори. От друга страна румънците печелят срещите си с тимове от ранга на Казахстан, като мястото на двубоя няма никакво значение.

Логиката сочи да очакваме победа за румънците. Няма съмнение, че съседите имат талантливи играчи, които има какво още да дадат, но утрешният противник няма класата на Черна гора или Швейцария, срещу които Румъния се препъна.

Прогноза: Казахстан - Румъния 1:3

 


Чехия - Азербайджан
Срадион: "Витковице Арена", Острава
Дата: 11.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Чехите започнаха кампанията си с нулево реми срещу упорития Северна Ирландия у дома, а във втория кръг претърпяха класическа загуба при гостуването си на Германия. Така Чехия събра само една точка и се намира на четвърто място в групата.

Азербайджан е на другия полюс след фантастичния си старт. Тимът постигна минимална победа с 1:0 при гостуването си на Сан Марино през септември, което се очакваше. Изненадата дойде при домакинството на Норвегия, когато голът на Медведев се оказа единствен в мача.

Няма никакво съмнение, че Чехия ще търси победата. Азербайджан показа, че може да осуети намеренията за атакуващ футбол на съперника си и да затваря играта (срещата с Норвегия), но това трудно ще се случи във враждебна обстановка и напълно логично изглежда да видим класически успех на домакините. 

Прогноза: Чехия - Азербайджан 3:0

 


Норвегия - Сан Марино
Срадион: "Улевал", Осло
Дата: 11.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Норвегия е последен в групата, след две поредни загуби. Разбира се, поражението от Германия бе в раздел "очаквани", но истинска сензация стана загубата в Азербайджан. Ето защо мачът със Сан Марино идва като поръчка, защото скандинавците имат възможност да се върнат на победния път.


Никой не очаква чудеса от Сан Марино, тъй като това е отбор, който няма победа в квалификационен турнир. От 60 мача тимът има 58 загуби и 2 равенства.

Любопитен факт е, че Норвегия нанесе една от загуби в историята на Сан Марино. Двата тима бяха в една група за Мондиал 1994 и тогава скандинавците разбиха съперника си с 10:0. Едва ли сега ще видим подобен резултат, но очакванията са за поне 4 гола във вратата на гостите.

Прогноза: Норвегия - Сан Марино 4:0

 

Дания - Черна гора
Срадион: "Телиа Паркен", Копенхаген
Дата: 11.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Дания направи всичко възможно, за да изравни на Полша в събота вечер, но силите на скандинавците стигнаха само до почетна загуба. Роберт Левандовски с хеттрик изведе домакините напред в резултат, последва автогол на Камил Глик и гол на Юсуф Поулсен в 69-та минута, но това се оказа недостатъчно за точката. Загубата с 3:2 дойде след минимален успех с 1:0 над Армения.

Представянето на Черна гора е много по-добро от това на своя съперник. Хората на Любиша Тумбакович имаха късмета да не загубят гостуването си на Румъния на старта на кампанията. Стеван Йоветич изравни в 87-та минута - само две минути след гола на домакините - а в събота Черна гора помете Казахстан с 5:0.

Двата отбора са се срещали само един път до момента и Дания победи с 2:1.

Скандинавците са фаворити в мача, след като спечелиха 3 от последните си 5 мача и запазиха суха вратата си в 3 срещи от този период. Освен това датчаните отбелязаха поне два гола в 4 от последните си 5 срещи. Черна гора пък не успя да победи в 4 от последните си пет мача, както и да отбележи повече от гол в 4 от последните си 5 срещи.

Освен всичко това, датчаните ще имат подкрепата и на трибуните, но дали успехът на скандинавците изглежда толкова сигурен? Съветът ни към по-смелите любители на залозите е да потърсят равенството в мача, като една от причините да предположим това е, че балканците играят отлично при статичните положения, а това е една от силните страни на скандинавците, които ще трябва да измислят друг начин за превземане на вратата на Младен Божович.

Прогноза: Дания - Черна гора 1:1

 

 

Полша - Армения
Срадион: "Народови", Варшава
Дата: 11.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Полша учудва с представянето до момента, показвайки една и съща слабост в двата си мача, а това може да струва много на "Дружина". Поляците поведоха с 2:0 при гостуването си на Казахстан на старта, но допуснаха противникът да изравни. Историята за малко да се повтори при домакинството на Дания в събота вечер - Левандовски изведе своите с три точни удара, но скандинавците съумяха да върнат два гола за крайното 3:2.

Армения са един от аутсайдерите в групата и вече загубиха първите си два мача, като особено болезнена бе загубата от Румъния с 5:0 в Ереван. Но трябва да кажем, че резултатът не отразява напълно реално случилото се. Първо, домакините останаха с човек по-малко още в третата минута, което разстрои цялостната им схема. Второ, полученият гол накара арменците да тръгнат напред и да оголят отбранителните си редути.

Полша и Армения са се срещали пет пъти. Поляците имат 3 победи, арменците са побеждавали един път.

Няма никакво съмнение, че "Дружина Полска" е огромният фаворит в мача. Отборът е без загуба след Евро 2016, от където впрочем отпадна след изпълнение на дузпи, така че, ако трябва да сме точни, поляците нямат поражение в последните си осем срещи. Въпросът е, дали Левандовски и компания отново ще покажат самодоволство или този път ще се отнесат по-отговорно. Най-вероятно домакините няма да потретят грешката.

Прогноза: Полша - Армения 3:0

 

 

Литва - Малта
Срадион: "Вилнюс ЛФФ", Вилнюс
Дата: 11.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:


Литва посреща Малта в един от най-любопитните сблъсъци от програмата във вторник. Северняците влизат в мача с две равенства от досегашната си кампания, при това точките бяха взети срещу силни съперници в лицето на Словения и при гостуването на Шотландия. Още по-впечатляващо е това, че литовците водеха в резултата и допуснаха изравняванията в последните минути.

Няма да изненадаме никого, ако кажем, че Малта са аутсайдерите в групата. Островитяните започнаха с 1:5 при домакинството си на Шотландия, а след това загубиха с 2:0 гостуването си на Англия. Като цяло, малтийците нямат победа навън в последните си 16 мача, губейки 14 от тях. Последният успех като гост е срещу Армения през лятото на 2013 година, а преди това с 1:0 над Лихтенщайн.

Съдейки по първите резултати в групата, фаворит в този сблъсък е Литва. Това се вижда и от коефициентите на bet365 - 1.33 за победа на домакините, 1.80 за победи на литовците в двете полувремена или дори 4.75 за успех 2:0 за Литва.

Нямате ли усещането обаче, че гостите могат да измъкнат нещо от тази среща? Да, най-разумно е да играем знак "1" и победа с 1:0 или 2:0 за домакините, или равенство през първото полувреме и победа за Литва. Но от друга страна, дали домакините ще успеят да пробият защитата на гостите, ако те играят по начина, по който го направиха срещу Англия? А и коефициентът за "Х" в мача е 5.00 - тази висока цифра напълно оправдава риска да използваме именно този знак, да не говорим, че 23.00 е коефициентът за победа на Литва през първото полувреме и равенство като краен резултат.

Прогноза: Литва - Малта 1:1

 

Словакия - Шотландия
Срадион: "Антона Малатинскехо", Търнава
Дата: 11.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Словакия допусна две поражения с по 1:0 в турнира и ще търси победата в третия си мач от състезанието, ако иска да остане в борбата. Словаците с човек по-малко почти устискаха равенството с Англия, но гол на Адам Лалана в добавеното време остави хората на Ян Козак без нищо в този мач. Почти същото се случи и при гостуването на Словения - затворен двубой и без положения за гола, само с общо три удара в мача, но единият прати топката в мрежата на Козачик.

Шотландия помете Малта с 5:1 като гост и изглежда, че това накара "гайдарите" да си повярват. И както често се случва, още в следващата среща те бяха приземени от скромния тим на Литва. Мачът в Глазгоу дори можеше да бъде загубен, защото домакините не само, че отправиха само два удара към своя противник, но създадоха малко смислени неща в атака.

Словакия е с десет победи в последните си 15 домакински мача и само с две загуби в този период. Шотландия пък има три победи и три загуби в последните си шест гостувания, но два от успехите дойдоха над съперници като Малта и Гибралтар.

Очертава се затворен двубой, с твърд футбол и малко положения за гол. Напълно е вероятно да видим равенство, но като цяло домакините имат по-големи шансове за успех и напълно логично изглежда да предположим, че те могат да спечелят мача с минималното 1:0. в добавка, може да се играе и за над 3.5 картона в срещата, както и за над 8 корнера в срещата.

Прогноза: Словакия - Шотландия 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124