Анонс на световните квалификациите - срещите в понеделник


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификациите - срещите в понеделник

Беларус - Люксембург
Срадион: "Борисов Арена", Борисов
Дата: 10.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Беларус издържа на натиска на французите на старта на кампанията си и измъкна точката, но това не се случи при гостуването на Холандия, а в добавка комичните грешки на защитата доведоха до поражението 4:1 срещу "оранжевите".

Люксембург достойно изигра първите си срещи. Мачът в София можеше да бъде и спечелен, ако вратарят Джонатан Жубер бе по-съсредоточен - 37-годишният страж имаше вина за три от общо четирите гола в своята врата. Разбира се, Жубер не игра срещу Швеция във втория кръг от квалификациите, а и хората на Люк Холтц бяха по-съсредоточени. Но въпреки това загубата не можа да бъде избегната и мачът завърши при резултат 1:0 за гостите.

Беларус и Люксембург са се срещали 8 пъти. Беларусите имат 4 победи, а 3 мача са завършвали наравно. Беларус спечели 3 от 4-те си домакинства на Люксембург, който има само 3 гола в 8-те си мача срещу Беларус.

Мач-загадка с оглед на играта, която Люксембург показа срещу България и Швеция. От друга страна домакините ще са амбицирани да заличат унижението срещу Холандия, а и Люксембург няма победа навън от 2008 година. В този смисъл логиката сочи, че Беларус трябва да спечели мач, а отчитайки факта, че двата тима са известни с неспособността да се възползват от своите шансове, не бива да очакваме много голове в срещата.

Прогноза: Беларус - Люксембург 1:0

 

 

Андора - Швейцария
Срадион: Национален, Андора
Дата: 10.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Андора посреща Швейцария с две загуби до момента, което едва ли е изненада за някого. Андорци претърпяха поражение с 1:0 при домакинството си на Латвия, а след това гостуваха в Португалия, където бяха разгромени с 6:0.

Швейцария пристига като големия фаворит в групата. Победите с 2:0 над Португалия у дома и с 3:2 като гост на Унгария показва колко много са се подобрили хората на Владимир Петкович.

Гостите имат всичко необходимо, за да спечелят трите точки и да запазят суха вратата си. Всичко друго освен победа с по-малко от три гола за Швейцария ще се приеме като изненада.

Прогноза: Андора - Швейцария 0:3

 


Фарьорски острови - Португалия
Срадион: Национален, Андора
Дата: 10.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Фарьорските острови правят чудеса в тези квалификации, след като завършиха 0:0 с Унгария у дома и победиха с 2:0 Латвия като гост. Така островитяните са на две точки зад лидера Швейцария и на пункт пред Португалия.

"Селесао" претърпя поражение с 2:0 от Швейцария на старта, но португалците се завърнаха на победния път, побеждавайки с 6:0 Андора. Сега Роналдо и кампания се надяват да повторят този успех и така да изпреварят съперника си.

Очакванията са за победа на Португалия и всякакъв друг резултат ще е гръмка сензация. Интригата в този мач се състои в това, дали домакините ще могат да вкарат гол на своя съперник, чиято защита понякога играе много авантюристично.

Прогноза: Фарьорски острови - Португалия 0:3

 

 

Латвия - Унгария
Срадион: "Сконто", Рига
Дата: 10.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Загубата на Латвия с 2:0 от Фарьорските острови пред собствените фенове може би е една от най-големите изненади на тези квалификации и огромен конфуз за представителния тим на прибалтийската страна, който пред 12 години участва във финалната част на Европейското първенство. Но латвийците имат проблем и той се видя и на старта на тази кампания - победа с 1:0 над Андора не е най-добрият резултат в мач с такъв съперник.

Унгария и Швейцария направиха истински голов трилър, който в крайна сметка бе спечелен с 3:2 от швейцарците. Домакините могат да съжаляват за загубата на точки, но вероятно още по-неприятно е чувството от равенството 0:0 на Фарьорските острови, което дори граничи с понятието конфуз, с оглед на това, че допреди няколко месеца унгарците участваха във финалите на Евро 2016.

Последните резултати на Латвия не са добри, като победата срещу Андора е единственият успех в последните седем квалификационни мача на тима. От друга страна Унгария показа качество срещу Швейцария, като загубата не бива да ни заблуждава. Напротив, вероятно сега унгарците ще са много амбицирани да вземат трите точки, а те имат възможностите да го направят. Може би гостите ще излязат пределно мобилизирани и ще успеят да съкрушат съперника си.

Прогноза: Латвия - Унгария 1:2

 

Босна и Херцеговина - Кипър
Срадион: "Билино Полие", Зеница
Дата: 10.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Босненци имаха трудно пътуване до Белгия в средата на седмицата. Очакванията за дерби се оправдаха само през първите десет минути, след това белгийците взеха нещата под свой контрол и с лекота спечелиха мача с 4:0. Така бе сложен край на победната серия от три двубоя, включително и 5:0 над Естония на старта на кампанията.

Кипър също имаше среща с „червените дяволи", но в първия кръг и у дома. 0:3 е най-малкото, с което успяха да се отърват островитяните от развилнелите се белгийци, а тази загуба бе последвана от пътуване до Гърция в рамките на втория кръг на групата. Тук всичко се реши през първото полувреме, когато южните съседи вкараха два гола и след това доиграваха мача.

Двата отбора добре се познават, защото бяха в една квалификационна група за Евро 2016 и босненци имат противоречиви спомени от своя съперник, защото през септември 2014 претърпяха сензационно домакинско поражение с 2:1, като Миралем Пиянич пропусна да изравни от дузпа в последната минута. Мачът в Кипър се разви по друг сценарии. Двата тима си вкараха по два гола през първото полувреме, а след почивката Милан Джурич в 67-та минута донесе победата за босненци с 3:2.

Фаворит в мача са домакините, които се представят силно у дома си - те са без загуба в 9 от последните си 10 мача. Кипър претърпя поражения в 7 от последните си 10 срещи и в момента е в серия от три поредни загуби. Съветът ни е да се доверим на домакините, като и двата отбора ще отбележат гол, за което коефициентът е 3.20 - заслужава си да се опита.

Прогноза: Босна и Херцеговина - Кипър 3:1

 

Естония - Гърция
Срадион: "А. Ле Кок", Талин
Дата: 10.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Естония катастрофира за 0:5 при гостуването си на Босна и Херцеговина на старта на кампанията, но във втория кръг отчасти компенсира това поражение с победа 4:0 над Гибралтар. Мачът в петък премина изцяло под диктовката на северняците, като Кайт вкара два гола, сега обаче тук идва по-труден съперник и тимът от Прибалтика трябва да докаже, че успехът над Гибралтар не е случаен.

А Гърция се намира в победна серия от 4 срещи, след като се наложи с 2:0 над Кипър, с голове на Митроглу и Мандолас през първото полувреме на мача в петък. Преди това съседите пометоха Гибралтар с 4:1, а в периода на приятелските срещи победиха с по 2:1 Холандия и Австралия.

Естония има победа само в един от последните си пет мача, като загубиха две от срещите си. Те не можаха да вкарат в 3 от последните си 5 двубоя. Гърците от своя страна вкараха поне два гола в последните си 4 мача и допуснаха общо 3 попадения в тези срещи. В този смисъл е съвсем резонно да се доверим на гостите и да очакваме тяхна победа. Коефициентът на bet365 за гол на двата тима е 2.25, а над 2.5 гола в мача е 2.05. Всичко това в комбинация с победа на гърците оформя един отличен коефициент.

Прогноза: Естония - Гърция 1:2

 

Гибралтар - Белгия
Срадион: "До Алгарве", Сао Жоао да Венда
Дата: 10.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Гибралтар се нуждае от чудо, за да направи нещо срещу Белгия. Отборът загуби 4 от последните си 5 мача и направи един равен с Лихтенщайн у дома си. Тимът загуби последните си 4 двубоя и във всеки от тях допусна най-малко 4 гола, като отбеляза само едно попадение в последните си 5 срещи.

Белгия е в страхотна форма. "Червените дяволи" започнаха кампанията с класическа победа при гостуването си на Кипър, а след това помете конкурента Босна и Херцеговина с 4:0 у дома. Трета поредна победа ще остави белгийците начело в групата с пълен актив от точки.

Няма никаква причина да очакваме друг резултат освен победа за Белгия, при това с марж от поне 4 гола.

Прогноза: Гибралтар - Белгия 0:4

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168