Анонс на световните квалификациите - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификациите - срещите в неделя

Уелс - Грузия
Срадион: "Кардиф Сити", Кардиф
Дата: 09.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:


Уелс ще посрещне Грузия като лидер в квалификационна група D. "Драконите" гостуваха на конкурента Австрия в четвъртък и направиха 2:2. Хората на Крис Коулмън на два пъти повеждаха в резултата, но от друга страна имаха късмета да отправят два удара и на два пъти да поразят вратата на своя съперник.

По същото време Грузия загуби гостуването си на Северна Ирландия. Единственият гол в мача бе дело на Крис Коулмън в 56-та минута. В интерес на истината представителите на кавказката държава не заслужаваха поражението и трябваше да си тръгнат поне с точка. Така грузинците остават на пето място в групата с 0 точки и ще се опитат да спечелят първите си точки утре вечер.

Според статистиката, гостите са фаворити, защото спечелиха всичките си три мача срещу "драконите" и вкараха 8 гола срещу 1 на своя противник. Но сегашните реалности са такива, че Уелс притежава по-класен състав и очакванията са за успех на домакините с поне два гола.

Прогноза: Уелс - Грузия 2:0

 


Израел - Лихтенщайн
Срадион: "Теди Малха", Йерусалим
Дата: 09.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:

Израел най-после прекрати лошата серия си от пет загуби и равенство, побеждавайки с 2:1 Македония в Скопие с два точни удара в мача. В интерес на истината западните ни съседи надиграха своя противник и не заслужаваха поражението, но така или иначе трите точки отидоха при израелците, а успехът е още по-ценен с оглед на това, че новият треньор Елисей Леви гарди един млад и неопитен отбор.

Лихтенщайн претърпя второ поредно поражение от кампанията си, този път с 2:0 от Албания, което идва след 0:8 от Испания на старта на състезанието.

Двата отбора са се срещали два пъти досега, като и двата пъти Израел постигна победи - с 2:0 и 3:0.

Фаворитът в мача е ясен. Лихтенщайн е 182-ри в класацията на ФИФА и вероятно целта пред гостите ще бъде да се избегне нов срамен резултат както в срещата с Испания. Съветът ни е да играем над 2.5 гола в двубоя, но не бива да пренебрегваме и победа с 4 гола за домакините - коефициентът на bet365 за това е 2.20.

Прогноза: Израел - Лихтенщайн 4:0

 


Финландия - Хърватия
Срадион: "Ратинан", Тампере
Дата: 09.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:

Финландия получи добър календар за успешен старт, но скандинавците не се възползваха от него. При това финландците водеха в резултата и в двата си мача, но в крайна сметка не постигнаха целите си. Срещата с Косово завърши при резултат 1:1, а двубоят в Рейкявик с драматичното 1:2.

Хърватите също се препънаха на старта, след като не успяха да победят Турция у дома си. Впрочем, този мач се игра пред празни трибуни и това се отрази и на атмосферата на терена. В четвъртък обаче хърватите изригнаха срещу Косово, помитайки съперника си с 6:0, като Марио Манджукич оформи хеттрик.

Това ще е първата среща между тези два отбора и въпросът е, как ще бъде написана първата страница на историята. Букмейкърите считат хората на Анте Чачич за фаворит в мача. Трудно е да не се съгласим с това. Финландците не са стабилни, а и щом исландците тормозеха отбраната на скандинавците, то какво остава да направят по-квалифицирания отбор на Хърватия?

Прогноза: Финландия - Хърватия 0:2

 

 

Украйна - Косово
Срадион: "Краковия", Краков
Дата: 09.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:

Националният на Украйна се промени само за няколко месеца. Отборът на Фоменко играеше за резултат, докато този на Шевченко показва зрелищен и атакуващ футбол. Украинците направиха 1:1 с Исландия на старта и 2:2 при гостуването си Турция, като хората на Шевченко могат да съжаляват, че поради лошо стечение на обстоятелствата изпуснаха победата.

Косово впечатли с ентусиазма си при гостуването на Финландия, където записа 1:1 в първия официален мач в своята история, но това не помогна срещу по-опитния хърватски отбор, който се възползва от наивността на косоварите и помете съперника си с 6:0.

Украинците едва ли ще пропуснат да победят аутсайдера, а и засечка срещу Косово ще усложни задачите пред колектива на Шевченко, така че логиката сочи да очакваме пълно себераздаване на украинците и вероятно поне два техни гола през първото полувреме.

Прогноза: Украйна - Косово 4:0

 

 

Молдова - Ирландия
Срадион: "Зимбру", Кишинев
Дата: 09.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Молдова се превърна в един от най-слабите отбори в Европа след първите два кръга. Колективът на Игор Доброволски загуби с 4:0 от Уелс на старта, а след това претърпя и домакинско поражение с 3:0 от Сърбия. С оглед на това кои са останалите участници в групата, никак не е изключено Молдова да завърши кампанията си за Мондиал 2018 по подобен начин, както за Евро 2016 - с две точки.

Ирландия продължава да доказва, че успехът не е случаен. "Зелените" се класираха за плейофите на Европейското във Франция и дори застрашиха домакините, а сегашната квалификационна кампания започнаха с тежко равенство 2:2 на гости на Сърбия. Мачът с Грузия също не бе лесен, но в крайна сметка ирландците повалиха упоритите грузинци с 1:0.

Молдова показва колебания в защита и вероятно това ще се използва от островитяните, които са фаворити в мача срещу един от най-слабите европейски отбори. Напълно реално изглежда победа с два гола разлика за ирландците, а това може да се комбинира и със суха мрежа за гостите.

Прогноза: Молдова - Ирландия 0:2

 

 

Сърбия - Австрия
Срадион: "Райко Митич", Белград
Дата: 09.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Сърбия не успя да победи Ирландия на старта на кампанията си. Съседите играха по-добре, направиха повече неща в мача, но допускаха старите грешки - наивност в защита, загуба на концентрация в някои важни моменти и липса на смелост, за да бъде довършен съперника. Вторият мач на колектива на Славолюб Мюслин бе съвсем различен - сърбите пометоха с 3:0 Молдова, като след третия гол съседите намалиха оборотите и пожалиха съперника си.

Австрия започна с победа 2:1 в Тбилиси, но австрийците трепереха накрая и за малко да изпуснат трите точки. Не по-малко вълнуващ бе мачът с Уелс в четвъртък. Австрия на два пъти бе догонващ в резултата, като благодарение на двата гола на Марко Арнаутович домакините все пак се добраха до крайното 2:2. Общият извод от този мач обаче е, че австрийците имат проблеми в защитата и не е ясно какво ще се случи, ако тези недостатъци се повторят в срещата със Сърбия.

Трудно е да определим домакините за категоричен фаворит в днешния мач, но подобряването на тяхната форма и начин на игра, както и на проблемите в лагера на Австрия, нашият съвет е да се доверим на Сърбия. Напълно логично изглежда минимален успех на нашите съседи, както и това да видим голове от двете страни.

Прогноза: Сърбия - Австрия 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155