Анонс на по-интересното от Лига Европа


И. Ангелов

Анонс на по-интересното от Лига Европа

Рапид Виена - Валенсия
Стадион: "Ернст Хапел", Виена
Дата: 25.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)

Напрежението над Гари Невил не спада след като той успя да вземе първата си победа с новия отбор при своя 10-ти опит. Сега той назначи бившия помощник на Рафа Бенитес за свой асистент - Пако Айестаран в опит да спомогне за разбирателството със своите играчи.

Валенсия не може да разчита на наказания Аймен Абденоа и Шкодран Мустафи за тази среща. 

Домакините от Рапид са в добра форма и могат да се възползват от проблемите на Невил. В срещата тимът влиза след победа с 3:0 в дербито с Аустриа Виена, така че настроението ще е много приповдигнато.

Прогноза: Рапид Виена - Валенсия 1:0

 

Ливърпул - Аугсбург
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 25.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Клемент Турпен (Франция)

Все още тази среща от първия елиминационен етап на Лига Европа се намира в баланс, след като преди седмицата двата тима не си вкараха в Аусбург.

Отборът на Аусбург обаче има 7 победи в последните си 10 гостувания във всички турнири. Тази статистика ще се противопостави на добрата форма на Ливърпул у дома, след като мърсисайдци имат само 3 загуби у дома цял сезон.

Двата състава имат много проблеми с по цели 7 отсъстващи титуляра, но Ливърпул би следвало да има достатъчно дълбочина да отстрани съперника. 

Прогноза: Ливърпул - Аусбург 2:1

 

Лацио - Галатасарай
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)

Лацио спечели само 1 от последните си 6 мача и формата у дома е непостоянна. Тимът от Серия А има само 4 победи от последните 11 мача на домашния "Олимпико", но в Лига Европа бяха регистрирани само победи.

Галатасарай набра форма в последните седмици, но още се затруднява на гости. Турският отбор има само 3 победи в последните 13 гостувания, но победите дойдоха в последните 7 от тях, така че това е един прогрес в представянето и по този показател.

В последния случай, в който тези отбори се срещнаха в Италия Лацио победи минимално и се очаква подобен изход в този момент.

Прогноза: Лацио - Галатасарай 1:0

 

Шалке 04 - Шахтьор Донецк
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 25.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Матей Юг (Словения)

Шахтьор не успя да вкара у дома срещу този опонент но и успя да задържи Шалке да достигне до гол. Сега германците трябва да победят за прогреса и шансовете за това изглеждат добри с оглед формата напоследък - 4 победи в последните 6 мача у дома.

Последното гостуване на Шахтьор бе през декември, когато тимът загуби от ПСЖ в Шампионска лига. Тимът е в добро здраве и ще е само без наказания Олекс Кучев за пътуването, след като бранителят бе изгонен в първия кръг с Шалке. Очаква се Иван Ордец да го замести.

Украинците загубиха и трите си гостувания в Шампионска лига по-рано през кампанията. Макар това да бе преди коледа изгледите за прогрес на гостите са минимални.

Прогноза: Шалке 04 - Шахтьор Донецк 1:0

 

Байер Леверкузен - Спортинг Лисабон
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 25.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Руди Буке (Франция)

Това е една от двете срещи между германски и португалски отбор в Лига Европа. Както при Борусия и Порто се очаква един добър мач за гледане. 

Двата състава имат основания да вярват, че ще продължат. Португалците ще искат да покажат, че минималната загуба е била само момент на невнимание от тяхна страна и едновременно ще искат да подобрят лошата статистика на германска почва. 

Леверкузен има само 1 победа в последните си 5 домакинства, а това облагодетелства гостите, които обаче имат 10 загуби и 1 равен в историята си като гост в Германия. Последните три поредни мача обаче бяха победи за този отбор. 

Прогноза: Байер Леверкузен - Спортинг Лисабон 0:1

 

Тотнъм - Фиорентина
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 25.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Шпорите имат малък превес в резултата преди посрещането на Фиорентина на "Уайт Харт Лейн". Англичаните вкараха важен гол на гости миналата седмица и ще са уверени в прогреса след домакинския мач.

Фиорентина успя да победи Аталанта с 3:2 през уикенда и набра форма за важния мач. Виолетовите вече имат 7 поредни срещи без загуба във всички състезания, но тук са аутсайдер. Те могат да се възползват от липсващите 5 човека за домакините - Фертонген, ЕнДжи, Том Керъл, Муса Дембеле и Хари Кейн. Само Беналуан е аут за гостите.

"Шпорите" загубиха от Кристъл Палас през уикенда, но се очаква да успеят да вземат нужното от италианците.

Прогноза: Тотнъм - Фиорентина 2:1

 

Порто - Борусия Дортмунд
Стадион: "Драгао", Порто
Дата: 25.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

Борусия взе победа с 2:0 в първия кръг с Порто и това изглежда като удобен резултат с оглед шансовете за прогрес в четвъртък. 

Порто спечели само 2 от последните си 5 домакински мача във всички турнири, а това не изглежда като добра предпоставка срещу опонент във форма. Добра новина е липсата на каквито и да е здравословни проблеми в състава.

Борусия обаче също е в добро здраве и ще противопостави силен състав на домакините. Германците спечелиха 5 от последните 7 гостувания за всички състезания и са фаворити тук.

Прогноза: Порто - Борусия Дортмунд 1:2

 

Манчестър Юнайтед - Мидтиланд
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 25.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Ищван Вад (Унгария)

Манчестър Юнайтед има много работа за вършене в Лига Европа след загубата си на гости в Мидтиланд с 2:1 преди седмица. Това обаче трябва да стане без контузените Уейн Рууни, Уил Кийн, Люк Шоу, Ашли Йънг, Давид Де Хеа, Маруан Фелаини, Бастиан Швайнщайгер, Фил Джоунс, Аднан Янузай, Матео Дармиан, Антонио Валенсия, Маркос Рохо, Крис Смолинг, Джеси Лингард и Камерън Бортуик-Джаксън. Добрата новина в тима е, че последните трима са поставени под въпрос и могат да се появят.

За гостите проблеми няма, а задачата е само да задържат опонента. Очевидно ще видим същия подход и постройка от тима, основан през 1991-ва година.

Ранен гол за домакините ще върне интригата и ще даде самочувствие на Юнайтед за обрат. Победата за домакините се очаква, дори с толкова проблеми.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Мидтиланд 2:0

 

Мьолде - Севиля
Стадион: "Акер", Мьолде
Дата: 25.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Боби Мадън (Шотландия)

Севиля вече свърши по-голямата част от работата си когато победи у дома този опонент с 3:0. Испанците ще целят обаче да постигнат така желаната от тях победа на гости, която да спомогне на противоречивата им форма.

Унай Емери има силни футболисти на разположение и със сигурност ще има намерение да покаже, че носителят на купата не мисли да се отказва от нея тази година. Освен това домакините нямат победа в Европа в 3 поредни мача. В първия мач момчетата на Солскяер имаха само 6 удара.

Прогноза: Мьолде - Севиля 0:2

 

Наполи - Виляреал
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 25.02.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Дениз Айтекин (Германия)

Виляреал държи скромен аванс от 1:0 преди гостуването в Неапол. Постижението от първата среща обаче е значимо - тимът на Виляреал стана само шестият, успял да съхрани суха мрежа срещу Наполи.

Италианците не успяха да спечелят последните си 3 мача във всички турнири, като вкараха само веднъж. Все пак обаче този тим няма никакви проблеми с контузени и цял сезон няма загуба у дома. Определено шансовете за обрат са налице ако не се касае за постоянен спад във формата на състава.

Виляреал впечатли този сезон и ще е труден опонент за Маурисио Сари. Тимът има известни проблеми на гости - само 2 от последните 10 гостувания бяха победи.

Прогноза: Наполи - Виляреал 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246