Анонс на някои мачове от 1-я кръг на Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на някои мачове от 1-я кръг на Лига Европа

Борусия Дортмунд - ФК Краснодар
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 17.09.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Лиран Лиани (Израел)

Борусия започва своя поход в Лига Европа с мач срещу руския Краснода. Именно немският колектив се смята за главен фаворит за спечелване на втория по значимост европейски клубен турнир и има защо. Под ръководството на 41-годишния Томас Тухел Борусия записа девет победи от девет мача и вкара 33 гола!

Краснодарци се представят колебливо през последния един месец. Хората на Сергей Галицки имат само две победи от пет срещи, а също така записаха една загуба. Домакинското равенство с Мордовия също може да бъде добавено в графа поражения.

Домакините са без Пишчек, Дурм, Ройс и Шахин. За гостите няма да играят Жоазиньо и Перейра.

Краснодар има опита от участие в европейските клубни турнири, но руснаците нямат класата, за да се противопоставят на своя съперник. Предположенията са, че немците ще зарадват 80-те си хиляди фена с добър футбол и ще победят гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Краснодар 3:0

 

Наполи - Брюж
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 17.09.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Ищван Вад (Унгария)

Наполи приема Брюж в мач от група D в Лига Европа и с оглед на останалите участници в квартета, спокойно може да кажем, че това е финал за първото място в групата. Поне на книга изглежда, че Легия и Митландт няма да могат да се противопоставят на италианския и белгийския отбор.

Иначе днешните съперници има какво да доказват, защото лошо започнаха кампаниите си. Наполи е без победа в Серия А, като неаполитанци направиха равенства с Емполи и Сампдория и загубиха от Сасуоло. Хората на Сари създават положения, атакуват, но и правят много пропуски в завършващата фаза на атаката, а слабостта на защитата от миналата година продължава да бъде проблем.

Брюж е с четири загуби от последните си пет мача, като успехът със 7:1 срещу Стандард по никакъв начин не успява да компенсира лошото настроение в лагера на белгийците, които не успяха да преборят Манчестър Юнайтед в плейофите за Шампионска лига.

Прогнозите на букмейкърите са за категоричен успех на домакините, но ние не сме съгласни с това, защото Маурицио Сари няма да използва титулярния си състав, което още повече ще разклати отбора в днешния мач. Гостите спокойно могат да измъкнат точката, което е и тяхната цел.

Прогноза: Наполи - Брюж 1:1

 

Тотнъм - Карабах
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 17.09.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Адриен Жакоте (Швейцария)

"Шпорите" попаднаха в много интересен квартет в Лига Европа, където ще мерят сили с Монако и Андерлехт. Днес обаче лондончани ще започнат своя път срещу аутсайдера в групата Карабах. Ако започнем да говорим за проблемите на Тотнъм, то слабото място на отбора е атаката. Хари Кейн си остава главна фигура в атаката на англичаните, но изглежда, че звездата преживява синдрома на втория сезон. През уикенда "шпорите" победиха с 1:0 аутсайдера Съндърланд, записвайки първи успех през сезона, което помогна на колектива на Маурисио Почетино да се изкачи в средата на таблицата. Феновете обаче искат повече.

Клубът от Азербайджан измина близо 4 000 километра, за да изиграе този мач и едва ли гостите ще бъдат обикновен спаринг. Разбира се, класата между двата съперника е очевидна, но надеждите на Гурбан Гурбанов и неговия колектив са свързани с това, че в механизма на неговия съперник има проблеми.

Домакините са без Мейсън, а под съмнение за мача е Н'Джие. Гостите нямат кадрови проблеми, след като Медведев и Шубиньо се завърнаха в строя.

Очакванията са домакините да доминират в срещата и да победят. Колкото и проблеми да имат "шпорите" в атака, класата на техния съперник предполага, че ще видим мач на една врата и поне три гола в нея.

Прогноза: Тотнъм - Карабах 3:0

 

АПОЕЛ Никозия - Шалке 04
Стадион: "GSP Стейдиъм", Никозия
Дата: 17.09.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Тони Шапрон (Франция)

АПОЕЛ и Шалке 04 започват битката в група К на Лига Европа, като тук са още Спарта и Астерас. Соглед на съперниците, с право днешният мач се смята за възлов по отношение на първото място в квартета.

АПОЕЛ можеше да играе в Шампионска лига, но тимът не успя да преодолее Астана, като кипърци сами са си виновни за високомерието и подценяването на казахстанския колектив. Вероятно това разтърси играчите на АПОЕЛ, които преди две седмици пометоха с 6:2 Пафос, но какво значение има това, след като вече не играеш в по-престижния турнир?

Шалке 04 има амбицията да се завърне в топ 4 на Бундеслигата и отново да играе в Шампионска лига. Вероятно поради тази причина "миньорите" започнаха ударно - с победа с 3:0 като гост на Вердер. Нищо не остана от ентусиазма на отбора във втория кръг - домакинско равенство с Дармщадт, което си е равносилно на загуба. А истинското поражение, класическо при това, дойде при гостуването на Волфсбург. Това е Шалке 04 в момента - колеблив, неуверен и с много грешки в защита.

Вероятно поради тази причина и мачът се смята за дерби. Готовите да зарадват публиката си кипърски футболисти срещу по-класния съперник, който обаче изпитва проблеми в защитата. Ще стигне ли класата на островитяните да направят нещо срещу представителя на Бундеслигата? Нашите предположения са, че това няма да се случи и домакините ще загубят мача.

Прогноза: АПОЕЛ - Шалке 04 0:2

 

 

Бордо - Ливърпул
Стадион: "Нуво стад де Бордо", Бордо
Дата: 17.09.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Алберто Маиенко (Испания)

При цялото ни уважение към Сион и Рубин, фаворити в тази група са Бордо и Ливърпул. Разбира се, с уточнението, че това е само на книга. На практика мърсисайдци могат да прежалят турнира и в двубоите от състезанието да участват с играчи, които имат малко игрова практика, а това би се отразило на резултатите на тима.

През сегашния сезон "жирондинците" под ръководството на Вили Саниола показват организиран, но не винаги уверен футбол. В резултат Бордо губи точки в мачове, които би трябвало да спечели. В последния кръг отборът показа малко повече характер и успя да измъкне равенството от ПСЖ, което е доказателство, че Бордо я има класата.

Ливърпул разочарова през този сезон. През уикенда "червените" загубиха гостуването си на Манчестър Юнайтед, а преди международната пауза претърпяха класическо поражение от Уест Хем. Колективът на Брендън Роджърс показва старите слабости в защита, а и връзката между средната и нападателната линия се губи. Като цяло, мърсисайдци са в серия от три мача без победа и се смъкнаха на десето място в класирането на Висшата лига.

Сане, Сертик, Плашил, Диабате и Туре са отсъстващите от Бордо. Ливърпул е без Хендерсън, Алън, Фланаган и Лалана.

Фаворит в мача е Бордо и вероятно домакините ще го спечелят. Причината да твърдим това е ротацията на състава, която треньорският щаб на гостите ще извърши. На Острова останаха някои важни футболисти, така че поле за изява ще имат играчи, които нямат много минути, а в този си вид Ливърпул едва ли би представлявал сериозна заплаха за френския отбор.

Прогноза: Бордо - Ливърпул 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200