Анонс на срещите-реванш от 1/4-финалите на Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на срещите-реванш от 1/4-финалите на Лига Европа

Бенфика - АЗ Алкмаар
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 10.04.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Първата среща между двата съперника завърши с очаквана победа на Бенфика. Единственото попадение в мача отбеляза Салвио малко след почивката, но голът на чужд терена е много важен и дава голямо предимство на португалците, от които се очаква да довършат започнатото в Холандия.

Във вътрешния шампионат Бенфика помете с 4:0 Рио Аве и продължава да бъде едноличен лидер със седем точки пред най-близкия си преследвач. АЗ от своя страна във втори пореден мач не може да победи и с 45 точки остава на седмо място в класирането.

Домакините нямат проблеми с отсъстващи футболисти, така че Жорже Жезуш ще може да използва играчите, които се намират в най-оптимална форма. Гостите са без Бееренс и Марселис.

Фаворитът в мача е ясен. Логиката сочи, че Бенфика би трябвало да победи, което означава, че "орлите" ще се класират в следващата фаза на състезанието.

Прогноза за: Бенфика - АЗ Алкмаар 2:0

 

Ювентус - Лион
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 10.04.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Ундиано Майенко (Испания)


Подобно на предишния мач, един гол разделя двата отбора преди срещата-реванш помежду им. Разликата е в това, че попадението на Леонардо Бонучи дойде в края на срещата. Победата на Ювентус е напълно заслужена, макар че "бианконерите" не показаха най-доброто от себе си. Въпреки това, италианският отбор контролираше събитията на терена и пресече всички опито на противника да наложи своята игра.

Във вътрешните си първенства и двата отбора постигнаха победи. Ювентус се наложи с 2:0 над Ливорно и продължава уверено да води в класирането. Олимпик пък победи Валенсиен и запази живи шансовете си за място в евротурнирите.

Отсъстващи: Пепе, Видал и Бардзали няма да могат да играят за домакините. Гостите продължават да изпитват остри проблеми с отсъстващи играч - в лазарета се намират Бедимо, Бензия, Гурюф и Лопес, а Грение и Фофана продължават с възстановяването си.

Ювентус е по-опитният отбор, освен това гостите имат огромни проблеми в кадрово отношение. Не без значение е подкрепата от трибуните, която ще получат играчите на "Старата дама". Всичко това дава ясен отговор на въпроса кой е фаворита в мача.

Прогноза за: Ювентус - Олимпик Лион 2:0

 


Валенсия - Базел
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 10.04.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

В първата среща Базел постигна чудесна преднина от три чисти гола, което може би ще се стори изненадващо за тези, които не са гледали мача. Истината е, че швейцарците играха много внимателно, с голям процент на полезно действие и на практика ограничиха до минимум опитите на испанците да застрашат вратата на Сомер.

През уикенда съперниците изиграха и своите мачове от вътрешните първенства, като интересното е, че двубоите завършиха при нулеви равенства. Валенсия най-вероятно ще остане без европейски турнир догодина, тъй като "прилепите" са осми, на девет точки от топ 6. Базел засега успешно решава задачите в шампионата на Швейцария. Хората на Якин са лидери, на точка пред Грасхопърс и на девет пункта пред третия Йънг Бойс.

Отсъстващи: Алвеш, Руис, Коста и Сандерос са контузени от домакините. За гостите няма да играе Сухи, който е с травма, но добрата новина е, че Джовани Сио се завръща в състава.

Очертава се интересен мач, който вероятно ще започне със силен домакински натиск. Швейцарците са много опитен отбор и могат да пометат противника си с контраатаки. А може при ранен гол Валенсия да получи импулс и да станем свидетели на нещо като в мача Борусия Дортмунд - Реал Мадрид. Логиката обаче сочи, че швейцарците едва ли ще изпуснат преимуществото си.

Прогноза за: Валенсия - Базел 2:1

 

Севиля - Порто
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 10.04.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

Севиля посреща Порто в опит да заличи преднината на „драконите" и да продължи напред в Лига Европа. Първата среща в Португалия завърши с минимална победа на Порто, като единственият гол в мача отбеляза Мангала в 31-та минута. Двубоят обаче спокойно можеше да завърши наравно или с победа на Севиля, защото испанците също имаха своите шансове и само липсата на по-голяма концентрация в Ракитич и Марин позволи да се запази този резултат.

Алберто Морено натрупа картони и няма да може да помогне на своите. За сметка на това в строя се завръщат Фацио и Мбия. Останалите отсъстващи са Карико, Черишев и Кристофоро, които не играха и в предишната среща.

Кадровите проблеми при гостите изглеждат по-големи, след като Фернандо бе изгонен в предишния мач. Не стига това, ами Джексън Мартинес получи жълт картон и заради натрупани такива също пропуска сблъсъка. „Драконите" а и без първия си вратар Хелтън, днес стана известно, че Майкон също няма да играе.

Това е поредният интригуващ мач и FUTBOL TV препоръчва на своите читатели да не го пропускат. В първата среща съперниците демонстрираха много динамика в действията си, темпото бе изключително високо, а положенията за гол следваха едно след друго. Очаква се отново да станем свидетели на подобно нещо. Относно победителя, ако играчите на Севиля не са припрени в действията си и не забравят, че едно от силните оръжия на противника е контраатаката, тогава домакините ще победят.

Прогноза за: Севиля - Порто 2:0

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182