Анонс на първите осмина-финални срещи в Лига Европа


И. Ангелов

Анонс на първите осмина-финални срещи в Лига Европа

Порто - Наполи
Стадион: "До Драгао", Порто
Дата: 13.03.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Порто навлиза в тази среща с висок морал, след като успя да победи Арука с 4:1 в събота. Този отбор иска да се класира на четвърт-финалите в Лига Европа, но Рафаел Бенитес и Наполи ще имат думата по въпроса.

Италианците успяха да победят Рома в Серия А през уикенда, а това бе голяма стъпка към игра в Шампионска лига догодина. По тази причина настроението и тук е приповдигнато, а Бенитес се цели в поредния си европейски трофей.

Луис Кастро няма проблеми с контузени играчи в своя състав. Вероятно ще видим постройка, подобна на онази, която отстрани Франкфурт в състезанието. Единствено Абдулайе Ба няма право да вземе участие за тима в Лига Европа.

Бенитес вероятно ще заложи на тима, който победи Рома. Рафаел Кабрал е аут за сезона тук, а Жоржиньо няма право да играе в турнира с Наполи.

Под ръководството на новия си наставник, Порто ще се възползва от домакинството си и желанието за доказване ще има значение. Разбира се, Наполи не трябва да бъде подценяван, макар че показа доста колебливи моменти през годината.

Прогноза: Порто - Наполи 2:1

 

Ювентус - Фиорентина
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 13.03.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

Ювентус ще търси психологическото предимство срещу Фиорентина в Лига Европа и този осмина-финал, след като победи именно този опонент в последния кръг на Серия А, макар и минимално. Тогава Квадво Асамоа вкара изключителен гол, но трябва да е ясно, че виолетовите ще търсят своето отмъщение.

Гостите може би ще направят някои промени след загубата в неделя, но те ще трябва да внимават за завръщащия се Андреа Пирло в Юве. Артуро Видал е на един картон от наказание и може да пропусне втория кръг между тези отбори.

Юве даде почивка на Леандро Бонучи през уикенда, докато Андреа Пирло липсваше поради наказание и тук ще се завърне свеж. Антонио Конте даде почивка на много имена в мача с Трабзонспор преди време в Лига Европа, но тук се очаква най-силното от домакините.

Фиорентина има 3 играча, които са на картон от наказание, а сред тях е Хуан Куардадо. Ненад Томович и Борха Валеро пропуснаха мача с Юве в Серия А поради наказание, но сега могат да се върнат на местата си. Джузепе Роси е контузен, но Марио Гомес може да търси старт.

Антонио Конте ще трябва да се възползва от този мач преди да бъде приет в преиграването като гост, където Фиорентина може би ще налага темпото. Все пак се очаква нова победа за Юве и добър резултат.

Прогноза: Ювентус - Фиорентина 2:0


Тотнъм - Бенфика
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 13.03.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Тотнъм се изправя пред първото си реално предизвикателство в Лига Европа, когато приема Бенфика в прекрасна форма. Гостите спечелиха последните си 8 мача поред, а в последните 16 срещи, 15 бяха победи.

Освен това португалците нямат и загуба от месец ноември, когато Олимпиакос взе победа от тях. Този отбор почти не допуска и голове у дома си, затова срещата е от изключително значение за домакините, които трябва да са максимално концентрирани пред гола преди преиграването в Португалия след седмица.

Тотнъм ще играе без Майкъл Доусън, който се контузи в загубата от Челси в последния кръг. Дани Роуз и Муса Дембеле също няма да се възстановят тук, но поне Кристиан Ериксен се върна на тренировки. Роберто Солдадо може да бъде предпочетен до Адебайор в 4-4-2. Ламела, Капу и Кирикеш продължават да третират дълготрайни контузии.

Бенфика няма никакви проблеми в състава си, като дори успя да даде почивка на Артур Мораеш, Оскар Кардосо и Едуардо Салвио в победата над Есторил през уикенда. Макси Перейра, Силвио, Гайтан и Енцо Перес са на жълт картон от наказание.

Тим Шерууд получи удар от реалността, когато загуби с 4:0 от Челси във Висшата лига. Време е Тотнъм да започне от рано да опитва да печели срещите си, вместо да изчаква опонента, и може би точно това ще видим тук. Гостите обаче показват невероятна игра този сезон и имат своя шанс срещу контузения състав на англичаните.

Прогноза: Тотнъм - Бенфика 1:0

 

АЗ Алкмаар - Анжи Махачкала
Стадион: "АФАС", Алкмаар
Дата: 13.03.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Анжи ще пътува до Алкмаар с надеждата процеса по възстановяване на клуба да продължи успешно, след като Сюлейман Керимов секна потока от средства за тима миналата година. 

Дните на Самюел Ето'о, Вилиан и Роберто Карлош вече приключиха, и така се стигна до трагичен старт в локалната лига, където тима загуби 11 и бе равен в 8 от първите 19 кръга, поставяйки клуба в опасната зона.

Макар да играе зле в руската лига, Анжи се представя добре в Лига Европа, след като продължи от групата на Тотнъм, Тромсьо и Шериф.

Руснаците бяха един от двата тима, продължили напред с негативна голова разлика, след като вкара само 2 пъти в Група К, а с победа над Генкин в 1/16 финалите този тим стигна до тук.

Алекс Трошечкин остава аут от състава с травма, що се отнася до травмите, и така последния в Русия очаква с добро настроение тази среща.

АЗ Алкмаар се наслаждава на далеч по-добър сезон. Тима е на 7-ата позиция в Ередивизи след поредни победи с 4:0 над Валвайк и Хераклес. Арон Йохансон вкара на 2 пъти в събота и така събра 16 гола в 26-те кръга на локалната лига. 

АЗ спечели 3 и завърши равен в останалите 3 срещи в дванадесета група на турнира, като завърши първи, след което отстрани Слован Либерец, за да достигне до тук. 

Йохан Гудмундсон има 5 гола в 10 срещи в Лига Европа за Алкмаар този сезон, но Челсо Ортиз, Дирк Марселис и Ян Вуйтенс пропускат срещата с травми.

Прогноза: Анжи Махачкала - АЗ Алкмаар 2:2

 


Базел - Ред Бул Залцбург
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 13.03.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Базел преодоля на 1/16-финалите в Лига Европа Макаби Тел Авив, като швейцарците опазиха чиста вратата си и с общ резултат 3:0 не оставиха никакви съмнения относно превъзходството си над израелския отбор. Във вътрешното първенство обаче Базел трети мач не успява да победи съперниците си, но въпреки това колективът на Мурат Якин запази лидерската си позиция, на пет точки от най-близкия преследвач.

Залцбург, след като претърпя неуспех срещу Фенербахче в предварителните кръгове на Шампионска лига, спечели всичките си десет мача в евротурнирите (голова разлика 23-4), като връхната точка в представянето на австрийците бе сблъсъкът с Аякс в 1/16-финалите на Лига Европа. Противно на очакванията, „червено-белите" пометоха съперника си, като Сориано и Мане отбелязаха пет от общо шесто гола срещу холандците. Във вътрешния шампионат Залцбург на практика са без конкуренция и уверено оглавяват първото място, на 15 точки пред най-близкия си преследвач.

Интересен сблъсък с оглед на това, че Базел играе много силно у дома си, а Залцбург не е загубил точка в Европа от август миналата година.

Прогноза за: Базел - Залцбург 1:1

 


Олимпик Лион - Виктория Пилзен
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 13.03.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Матеу Лаос (Испания)


Олимпик Лион влиза в утрешната среща след една тежка серия от 10 мача, които „хлапетата" изиграха само за 35 дни. Лионци постигнаха пет победи, три равенства и допуснаха две загуби. В този период бе и сблъсъкът с Черноморец от 1/16-финалите на Лига Европа, който французите спечелиха с общ резултат 1:0.

Виктория стигна до утрешната среща, след като завърши на трето място в групите на Шампионска лига, а в 1/16-финалите на Лига Европа отстрани Шахтьор Донецк с общ резултат 3:2. Интересното е, че чехите се докопаха до равенство при домакинството си, но в реванша в Украйна напълно заслужено победиха именития и съперник.

И двата отбора се намират в добра форма, а практичната игра на Виктория прави тима опасен съперник за този, който ги подцени. Французите са фаворити в сблъсъка, но интригата в двубоя може да дойде от насъбраната умора в Олимпик.

Прогноза за: Олимпик - Виктория 2:1

 

Севиля - Бетис
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 13.03.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Севилското дерби се смята за едно от най-безкомпромисните в испанския футбол, но сега то ще напусне пределите на страната. Севиля и Бетис се срещат в осминафинал на Лига Европа и няма да има никакво съмнение, че отборите ще положат максимални усилия да изхвърлят историческия си съперник от турнира.

Двата тима достигнаха до тук, отстранявайки на пръв поглед непретенциозни съперници. Севиля бе на косъм да вкара мача-реванш с Марибор в продължения, докато Реал сравнително лесно се справи с Рубин.

Във вътрешния шампионат обаче андалуските отбори решават различни задачи. Възпитаниците на Унай Емери се сражават за попадане в евротурнирите, а в същото време Реал от дълго време е последен в класирането на Примера дивисион и на практика без шансове да запази своя елит.

Ако погледнем към статистиката, в последните две домакински дербита Севиля победи Бетис. Но нека не забравим и за това, че Реал загуби само един от десет мача в Лига Европа.

Прогноза за: Севиля - Реал Бетис 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189