Анонс на останалите 1/4-финални срещи в Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на останалите 1/4-финални срещи в Лига Европа

АЗ Алкмаар - Валенсия
Стадион: "АФАС", Алкмаар
Дата: 29.03.2012г.
Час: 22:05
Съдия:Мартин Аткинсън (Англия)

АЗ Алкмар посреща испанския Валенсия в първи четвъртфинален мач от Лига Европа. Холандският тим, който остана единственият представител на Ниската земя в евротурнирите достигна до този етап на турнира благодарение на успехите си срещу Андерлехт и Удинезе, не оставяйки никакви съмнения, че заслужава това право. Удивителното при „фермерите" е, че те не разполагат с бюджета на Аякс, ПСВ и Твенте, нямат в състава си гръмки имена, но треньорът Вербеек е успял да сглоби един боеспособен колектив, със силен отборен дух и вече играещ със самочувствие. Трябва ли тогава да ни учудва факта, че АЗ Алкмар е лидер в Ередивизе, на точка пред Аякс?

За Валенсия това ще бъде второто пътуване до Холандия. На осминафиналите в Лига Европа „прилепите" отстраниха ПСВ с общ резултат 6:3, но ако трябва да бъдем честни, трите гола на техния противник дойдоха след подценяване на ситуациите и моментно отпускане на испанската защита. Малко по-трудна изглеждаше задачата на Валенсия на 1/16-финалите срещу коравия Стоук Сити, но победата в първия мач на Острова обезсмисли реванша, където хората на Емери не вложиха всичките си сили, но въпреки това прибавиха още три точки към коефициента на Испания в УЕФА. В Примера дивисион „прилепите" записаха две поредни загуби и ако поражението в испанската столица бихме приели все пак за нормално, 1:2 на „Местая" срещу аутсайдера Сарагоса продължава да бъде необяснимо. В резултат на тези неблагополучни резултати, Валенсия позволи да бъде настигнат от Малага, а откритието на сезона Леванте да се доближи на три точки.

Очертава се любопитен двубой: лидерът в Холандия срещу третия в Испания. По принцип, ако трябваше да се прави анализ на подобно противопоставяне преди месец, логично бе да заложим на гостите. Последните двубои на „прилепите" в Примера дивисион обаче будят тревога и именно оттук би могла да дойде интригата, защото ако хората на Емери действително се намират в криза, нищо добро не ги очаква тази вечер на „АФАС Стадион".

Коефициенти от bet365:
АЗ Алкмаар - 2.60
Равен - 3.25
Валенсия - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
АЗ Алкмаар - 2.55
Равен - 3.20
Валенсия - 2.65

Прогноза за: Аз Алкмар - Валенсия 1:1


Спортинг Лисабон - Металист Харков
Стадион: "Жозе Алваладе", Лисабон
Дата: 29.03.2012г.
Час: 22:05
Съдия:Волфанг Щарк (Германия)

Португалският Спортинг посреща украинския Металист в първи четвъртфинален мач от Лига Европа. На хоризонта се очертава поредният забулен с тайна и интрига двубой. Спортинг загуби всички шансове да се класира за участие в Шампионската лига догодина и поради това вероятно ще хвърли всички свои усилия във втория по значимост клубен турнир на Стария континент. До четвъртфиналите „лъвовете" достигнаха елиминирайки трудно полския Легия Варшава, но бомбата беше хвърлена срещу английския Манчестър Сити, който трябваше да сведе глава пред португалците, независимо от треньорските рокади в лисабонския тим и напрежението, на което са подложени играчите на Спортинг.

Съботният мач на Металист от вътрешното първенство мое да определим като неуспешни акорди в борбата за зона „Шампионска лига" - харковчани претърпяха поражение от Арсенал и вече изостават на седем точки от втория Шахтьор. Ще хвърлят ли „металурзите" всички свои сили във втория по значимост европейски клубен турнир? Вероятно да. И това твърдение намери своята обосновка при отстраняването на Залцбург и най-вече на гръцкия Олимпиакос - въпреки очакваната загуба с 0:1 от „червените", на реванша в Атина Металист възкръсна и най-неочаквано взе, че победи своя противник с 2:1 - истинска бомба, сравнима с провала на двата манчестърски отбора!

Очакванията са за интересен мача, тъй като игровият стил на двата тима е един и същ: главните козове на Спортинг и Металист са бързото преминаване от отбрана в атака, докато основният недостатък е малкото задържане на топката в средата на терена, откъде идват най-големите беди на португалците и украинците. Стилът на игра на лисабонците е да предоставя владеенето на топката повече на своите съперници. Спортинг обаче няма загуба на „Жозе Алваладе" в последните си десет мача в Европа, при това, печелейки девет двубоя. Металист от шест изяви по европейските терени спечели пет и завърши наравно една - срещу АЗ Алкмар. Вероятно ще станем свидетели на бърза и интензивна игра, в която победител ще е тимът, който допусне най-малко грешки в защита.

Коефициенти от bet365:
Спортинг Лисабон - 2.10
Равен - 3.25
Металист Харков - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Спортинг Лисабон - 2.10
Равен - 3.20
Металист Харков - 3.50

Прогноза за: Спортинг - Металист 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117