Марадона се срещна с рефера, който не видя Божията ръка


Н. Гавазов

Марадона се срещна с рефера, който не видя Божията ръка

Легендарният бивш футболист Диего Марадона използва своя акаунт във Facebook, за да съобщи, че през уикенда е посетил Тунис с една-единствена цел - да се срещне със 72-годишния Али Бенасьор, арбитърът, който обслужваше скандално известния четвъртфинален мач от Мондиал 1986 между националните отбори на Аржентина и Англия.

Преди 29 години тунизийският рефер зачете гола, който Марадона вкара с ръка и с това помогна на аржентинците да победят съперника си с 2:1. По-късно Аржентина стана световен шампион, а Диего бе избран за най-добър играч на турнира.

През всичкото това време Марадона поддържаше връзка с Бенасьор, който по-късно бе отстранен от работа на международни турнири, а сега футболната легенда лично му поднесе подарък фланелка на националния отбор на Аржентина с надпис: "За Али, моя вечен приятел".

Любопитното е, че бившият рефер не прави трагедия от грубата грешка в Мексико. Нещо повече, в дома на съдията е имало закачена снимка от ръкостискането на капитаните на двата отбора от скандалния мач.

В отговор на жеста на Марадона, Бенасьор подарил тази снимка на легендата.

 

  Сподели
92