Пирло пое младежите на Ювентус


И. Ангелов

Пирло пое младежите на Ювентус

След като напусна Ювентус през 2015 г. като играч, Андреа Пирло се завърна днес като наставник на отбора до 23 години на "Старата госпожа". Пирло прекара 4 години в Юве между 2011-2015 г. и спечели 4 титли в Серия А, Копа Италия и 2 Суперкупи на Италия. След това Пирло изигра 3 сезона в САЩ и Ню Йорк Сити преди пенсионирането си през 2017 г.

Младежкият отбор на Ювентус завърши на 10-то място в третото ниво на Италия този сезон под ръководството на Фабио Печиа, като тимът игра плейофи за промоция в Серия Б, но се провали на четвърт-финалите, докато спечели Копа Италия в Серия С.

Като играч Андреа Пирло стартира кариерата си в Бреша преди да премине в Интер, където не успява да се наложи, като заминава под наем в Реджина и Бреша. Той се установява в Милан и става част от отбора, спечелил 2 пъти Шампионска лига.

В националния отбор на Италия Пирло игра 116 пъти и вкара 13 гола. През 2006 г. той печели Световната купа в Германия, като във финала с Франция прави асистенция за крайното 1:1 и вкара първата от дузпите за победата с 5:4.

В своята автобиография той коментира този момент по следния начин: "Аз не чувствам напрежение. Не ми пука за това. Следобеда на 9-ти юли, 2006 г. в Берлин аз прекарах в сън и играех на Плейстейшъна. Вечерта излязох и спечелих Световната купа."

  Сподели
142