Байерн - Хамбургер: Класика в жанра


Н. Гавазов

Байерн - Хамбургер: Класика в жанра

Качественият футбол превзема Европа с всяка изминала седмица. След като през миналия уикенд стартира най-популярното и конкурентно първенство в света, както и това във Франция, сега е ред да бъде дадено началото и на Бундеслигата. Специфичен турнир, който се радва на най-голяма посещаемост в Европа и е трети по популярност в света - въпреки всичко това, Германия си остава едно спокойно място, встрани от скандалите и заостреното внимание на медиите, както е в Англия, Италия и Испания.

Кръгът стартира с два класически сблъсъка, които са част от традиционния немски футболен фолклор, но не по-малко интригуващи изглеждат двубоите в Бремен, Леверкузен и Щутгарт. Впрочем, има ли мач от Бундеслигата, който да не пълни стадионите и да не приковава вниманието към себе си?

FUTBOL TV ще се постарае подробно да запознае читателите си с всеки един отбор и да оцени шансовете му през новия сезон


Байерн Мюнхен - Хамбургер
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 14.08.2015г.
Час: 21:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Това е истинска класика в жанра. Байерн срещу Хамбургер. Разбира се, сегашните реалности са такива, че "динозаврите" отдавна не са този колектив, който е в състояние да достави неприятности на баварците, но общо взето това се отнася за цялата Бундеслига. Все пак романтиката и спомените присъстват в този мач, който поставя старта на първенството в немския елит.

Байерн през лятото се раздели с Бастиан Швайнщайгер, Вайзер, Рейна и Писаро, но пък тук дойдоха изпълнители като Дъглас Коща и Артуро Видал, което на практика не променя факта, че мюнхенци са една обиграна машина за победи, която дори при водач-експериментатор не може да излезе от пътя.

Що се отнася до Хамбургер, това е единственият отбор, който никога не е губил елитния си статут. През последните два сезона "динозаврите" бяха близо до това да променят тази традиция, но се спасиха чрез плейофи, като ще отбележим, че тазгодишния не бе никак убедителен. Ситуацията става по-зле и по-зле, а заедно с това се увеличава усещането, че Хамбургер ще изпадне. Отборът бе напуснат от няколко футболисти, сред които Берами, Брюнс, Вестерман, но най-голяма е загубата на Ван др Ваарт. От входящите сделки повече впечатление правят Екдал, който идва от Каляри, Шиплок (Хофенхайм), Сакаи (Щутгарт) и Хирцел (Вадуц). Наставник на отбора е Бруно Лабадия, който пое тима в края на миналия сезон и успя да го спаси, но 49-годишният специалист има защо да се притеснява през новия сезон, тъй като неуредиците в клуба продължават. Нашата прогноза е повторение на миналогодишната кампания, като не бива да се изключва изпадане на тима.

Що се отнася до конкретния мач, последната загуба на Байерн от Хамбургер е през септември 2009 година, когато единственият гол на Младен Петрич донесе на Хамбургер неочаквана победа над локомотива на немския футбол. Веднага обаче ще припомним два факта: през февруари тази година Байерн унищожи съперника си с 8:0. В последните три мача "Алианц Арена" Байерн вкара 20 гола на своя съперник и допусна три попадения.

Коефициентът за победа на Байерн е много малък, но опитните почитатели на залозите знаят, че няма "лоши" мачове и винаги има какво да се извлече от една среща. Например, коефициентите за два гола на Томас Мюлер или Роберт Левандовски са чудесни. Немецът два пъти вече е вкарвал първия гол за сезона, а Роберт има шест гола и пет асистенции срещу Хамбургер.

Прогноза: Байерн - Хамбургер 3:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

23 юли Байерн Мюнхен - Гуанжоу Евергранде 0:0 - 4:5 след дузпи (Приятелска среща)
01 август Волфсбург - Байерн Мюнхен 1:1 - 5:4 след дузпи (Суперкупа на Германия)
04 август Байерн Мюнхен - Милан 3:0 (Ауди Къп)
05 август Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 1:0 (Ауди Къп)
09 август Ньотинген - Байерн Мюнхен 1:3 (Купа на Германия)

Хамбургер:

18 юли Арминия Билефелд - Хамбургер 2:0 (Приятелска среща)
24 юли Хесен Касел - Хамбургер 0:2 (Приятелска среща)
28 юли Олборг - Хамбургер 1:4 (Приятелска среща)
01 август Хамбургер - Верона 2:1 (Приятелска среща)
09 август Карл Цайс Йена - Хамбургер 3:2 сл. прод. (Купа на Германия)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Хамбургер

108 срещи
65 победи за Байерн Мюнхен
23 равенства
20 победи за Хамбургер
Голова Разлика: 246:107 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190