Цванцигер: Световната купа в Катар е очевидна грешка


И. Ангелов

Цванцигер: Световната купа в Катар е очевидна грешка

Eдин от изпълнителните членове в комитета на ФИФА, Тио Цванцигер, вярва, че решението домакин на Световната купа през 2022-ра година да е Катар, е голяма грешка. Предложението на Катар бе прието сред страни като САЩ, Южна Корея, Япония и Австралия, но още след решението започнаха въпросите за горещата температура, на която ще са подложени всички. 68-годишният заговори пред Sportbild:

"Това беше очевидна грешка. Ако решението е грешно, то задължително трябва да се промени и да не стане проблемът още по-голям за всички, които са свързани с него, като например се промени датата за зимен период."

Президентът на ФИФА Сеп Блатер предложи състезанието да се проведе зимата, за да се избегне жегата в летния период, но според Цванцигер това ще осакати първенствата в Европа:

"Да поставиш Световната купа зимата дълбоко ще нарани структурата на европейските национални федерации, а също ще остави белег и над аматьорския футбол в Германия. Промените в игралните графици не се отразяват само на Бундеслигата, но и на всяко ниво под нея. Да си играеш с пирамидата е опасно и това е страшно за единството на германския футбол."

  Сподели
174